Oruçlar bu yılda iftar çadırında açılacak

Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, dün saat 11.00’da yaptığı açıklamada Kapaklı Belediyesi tarafından her yıl kurulan iftar çadırının bu yıl da kurulacağını ifade etti.

GÜNDEM 5.07.2013 03:09:00 0
 Oruçlar bu yılda iftar çadırında açılacak
500 KİŞİ AYNI ANDA İFTARINI AÇABİLECEK
Kapalı Belediyesi tarafından Ramazan ayı için kurulan iftar çadırında aynı anda en az 500 kişinin iftarını açabileceğini dile getiren Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, “İftar çadırımızda gerek ihtiyaç sahipleri, gerek yolu Kapaklı'mızın geçen misafirlerimiz, gerekse diğer vatandaşlarımız toplu halde iftar açmanın mutluluğunu paylaşabilecek” diye konuştu.
 
İLK İFTARI 9 TEMMUZ’DA AÇACAĞIZ
İftar Çadırı kurmanın, Kapaklı Belediyesi’nin sosyal sorumluluklarından biri olduğunu dile getiren Adem Sekmen, “9 Temmuz Salı günü vatandaşlarımızla birlikte ilk iftarımızı açacağız” dedi. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in “Recep Ayı Allah’ın ayıdır. Şaban ayı benim ayımdır. Ramazan ayı ise ümmetimin ayıdır” sözüne vurgu yapan Adem Sekmen, “Ramazan ayı çok şerefli bir aydır. Bu ayda yapılan tüm ibadetler, diğer zamanlarda yapılan farzlarla eş değerdir” ifadelerini kullandı. ,
 
CENNET KAPILARI ARDINA KADAR AÇILIR
Ramazan ayında başka insanlara iftar vermenin önemine dikkat çeken Adem Sekmen, “Kuran’ı Kerim bu ayda indi. Bu ayda cehennem kapıları kapanır, cennet kapıları ardına kadar açılır. Bu ayda oruç tutmayı farz bilip sevabını Allah’tan bekleyerek oruç tutanların günahları af olur. Oruçluyken ölenler de cennete gider” diyerek Ramazan ayının önemine dikkat çekti.
 
TEŞEKKÜR ETTİ
Sekmen Kapaklı Belediyesi tarafından kurulan İftar Çadırı’nda iftar yemeği verecek olan sponsorlara teşekkür ederek bu desteklerinin önümüzdeki yıllarda da devam etmesini temenni etti.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ