Trakya ev yemekleri yarıştı

Edirne'de, 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında 22. Trakya Ev Yemekleri Yarışması düzenlendi.

GÜNDEM 5.07.2013 01:55:00 0
 Trakya ev yemekleri yarıştı
DERECEYE GİRENLER BELİRLENDİ
Rüstempaşa Kervansarayı'nda, geleneksel lezzetlerin gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla düzenlenen yarışmanın jürisinde gazeteciler, kurum müdürleri ve aşçılar yer aldı. 3 kategoride düzenlenen yarışmaya hamur işlerinde 38, tatlılarda 36, etlilerde de 19 yemek katıldı. Jürinin yaptığı değerlendirme sonucu hamur işlerinde çıngıllı mantı ile Güner Öztürk birinci, sini mantı ile Selay Güler ikinci, köbete ile Aynur Taş üçüncü oldu.
 
ÖDÜLLER VERİLDİ
Tatlılarda, ayva perverde ile Şekibe Karadağ birinciliği, incir dolması ile Sevinç Sert ikinciliği, asker helvası ile Ayşe Öztürk üçüncülüğü elde etti. Etlilerde ise kuzu etli şehriye ile Şekibe Karadağ birinci, ciğer sarma ile Yücel Ören ikinci, Rumeli mantısı ile Fatma Gere üçüncü oldu.  Yarışmada dereceye girenlere ödülleri, Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ve Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Sınav tarafından verildi.
 
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN