Bu hak, başarısız olan tüm öğrencilere verilmeli

CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde sadece 4. sınıf öğrencilerine tanınan tek ders sınav hakkının, başarısız olan tüm öğrencilere, başarı

GÜNDEM 3.07.2013 22:57:00 0
 Bu hak, başarısız olan tüm öğrencilere verilmeli
NE KADAR GERİ DÖNÜYOR?
TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, çok başarılı hizmetler veren Açıköğretim Fakültesi'nin son 3-4 yıldır tökezlemeye başladığını söyleyen Gürkan, yaklaşık 1,5 milyon öğrencisi olan fakültede, öğrencilerden 550 lira harç alındığını,  bunun yıllık 800 milyon lirayı bulduğunu ifade ederek “Çok ciddi bir rakam. Bu paranın ağırlıklı bir kısmı sınavlarda gözetmenlere, ders kitaplarının basımına ayrılıyor. Anadolu Üniversitesi'nin burada epey bir gelir elde ettiği de aşikar. Üniversitenin aldığı bu para, öğrencilere hizmet olarak ne kadar geri dönüyor?” dedi. 
 
YENİ AÇILAN ÜNİVERSİTELERİ TERCİH EDİYORLAR
Üniversitelerin ve vakıf üniversitelerinin sayısının artmasıyla AnadoluÜniversitesi ve YÖK'ün öğrencilere, "Siz burada okumayın, ne işiniz var, onlarca yeni üniversite açtık oralarda okuyun, vakıf üniversitelerine kayıt yaptırın, paranızı verin bunların öğrencisi olun. Biz sizi açıköğretim fakültesinde istemiyoruz" dediğini savunan Gürkan, bu öğrencilerin, zamanı, ekonomik durumu iyi olsa  zaten büyük çoğunluğunun örgün eğitimi, yeni açılan üniversiteleri tercih edeceğini belirtti. Gürkan, bütün üniversitelerde bütünleme sınavının olduğuna işaret ederek YÖK'ün onayı ve Anadolu Üniversitesi yönetiminin aldığı kararla tek ders sınav hakkının sadece 4. sınıf öğrencilerine, tüm yıla mahsus olarak tanındığını söyledi.
 
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN