TREDAŞ çalışmalarımızı aksatıyor

Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi’ndeki park sorununun çözüme kavuşturulması amacıyla Yarımoğlu Sokak ile Rüya Sokak arasında yapımına devam edilen 100 araç kapasiteli yer altı otoparkı çalıÅ?

GÜNDEM 30.06.2013 00:46:00 0
 TREDAŞ çalışmalarımızı aksatıyor
ÜSTÜ YEŞİL ALAN OLACAK
1 milyon 117 bin TL sözleşme bedel ile BMA İnşaat firmasına ihale edilen yer altı otoparkı ile Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi’ndeki park sorununun çözüme kavuşturulması planlanıyor. Yer altı otoparkının üst kısmı ise özel kaldırım taşları ile kaplandıktan sonra yeşillendirilecek. Bahse konu bölge araç trafiğine kapatılacak.
 
4 AYDA TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR
Çalışmalar hakkında bilgi veren BMA İnşaat Müteahhidi Hasan Öz, Yarımoğlu Sokak ile Rüya Sokak arasında bulunan 100 araç kapasiteli yeraltı otoparkı inşaatının kazı çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Güven Sokak’ta bulunan ağaçların sökülüp başka yerlere dikilmesinin ardından çalışmaların kısmen hız kazandığını kaydeden Öz, çalışmaların 4 ay içinde tamamlanmasının hedeflendiğini ifade etti.
 
TREDAŞ DEPLASE ÇALIŞMALARINI YAPMALI
Yeraltı otopark çalışmalarını 08.00–18.00 saatleri arasında gerçekleştirdiklerini kaydeden Hasan Öz, “Kazı yaptığımız            noktalarda TREDAŞ’a ait altyapı sistemleri mevcut. TREDAŞ gerekli deplase çalışmalarını yapmadığı için çalışmalarımız aksıyor. TREDAŞ’ın en kısa zamanda buraya gelerek deplase çalışmalarını gerçekleştirmesi gerekiyor. Koruma önlemi dahi almıyorlar. Kablolar açıkta bekliyor” ifadelerini kullandı.
 
TABLİYE ÇALIŞMALARI YAPILIYOR
Yeraltı otopark çalışmalarının 3 kısım halinde yapılmakta olduğunu söyleyen Hasan Öz, “Şuan da birinci bölümün tabliye çalışmaları yapılıyor. İkinci bölümün ise geçtiğimiz gün temeli atıldı. Yer altı otoparkının üçüncü bölümünde ise hafriyat çalışmaları devam ediyor” diye konuştu.
 
 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ