Engelsiz ulaşım için komisyon kurulacak

Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, Öztrak Caddesi’nde gerçekleştirilen kaldırım yapım çalışmalarını teslim almadan önce Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezkö

GÜNDEM 30.06.2013 00:41:00 0
 Engelsiz ulaşım için komisyon kurulacak
Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyeleri ile birlikte yapımı tamamlanan kaldırımların engelli bireylere uygunluğunu inceledi.
                                                                                                               KALDIRIMLARIN ERİŞİLEBİLİRLİĞİ İNCELENDİ
6 Eylül 2012’de 895 bin sözleşme bedeli ile Özbey İnşaat firmasına ihale edilen Öztrak Caddesi Kaldırımları Dekoratif Özel Yer Karosu Döşenmesi Yapım İşi tamamlandı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyeleri ile birlikte Öztrak Caddesi’ne giden Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, kaldırımların engelli bireylere uygun olup olmadığını inceledi. Engelli bireylere uygun olmayan rampa ve yolların belediye tarafından değil müteahhit firma tarafından yapılması gerektiğini belirten Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, bazı noktalarda ufak tefek sıkıntılar olduğunu, bu sıkıntıların da halledilmesinin herkesi rahatlatacağını ifade etti.
 
GEREKLİ İŞLEMLER YAPILACAK
Amaçlarının Öztrak Caddesi üzerinde erişilebilirliği sağlamak olduğunu kaydeden Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, “Yaptığımız incelemelerde kaldırım ortasına dikilen aydınlatma direklerinin ve kaldırımı işgal eden esnaf malzemelerinin engelli bireylerimizi ulaşımı açısından sıkıntı oluşturduğunu gördük. Bu nedenle bir komisyon kurmaya karar verdik. Kuracağımız komisyonda alınacak kararlar doğrultusunda bahse konu aydınlatma direkleri ve esnaf malzemeleri hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını sağlayacağız” dedi.
 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ