TRAKYAKA Cittaslow Vize’yi desteklemeyi sürdürüyor

Vize Belediyesi’nin TRAKYAKA 2012-2013 Yılı Mali Destek Programları kapsamında alacağı hibe desteklerine ilişkin proje sözleşmeleri imzalandı. Ajans tarafından Sosyo-Ekonomik Kalkınma ve Küçük Ölçekl

GÜNDEM 28.06.2013 22:35:00 0
TRAKYAKA Cittaslow Vize’yi desteklemeyi sürdürüyor
İKİ PROJE DESTEKLENECEK
TRAKYAKA 2012-2013 Yılı Mali Destek Programları neticesinde destek almaya hak kazanan iki adet projesi bulunan Vize Belediyesi her iki projeyi de hayata geçirmek üzere sözleşmelere imza attı. Vize İlçesi, Başkan Selçuk Yılmaz tarafından imzalanan projeler ile atık yönetimi altyapısını güçlendirmeye ve turizm potansiyelini ortaya çıkarmak için Ajanstan yaklaşık 510 bin TL hibe alacak. Vize Belediyesi böylece 2010 Yılı Mali Destek Programları kapsamında Sokak Sağlıklaştırma Projesi ile aldığı 437 bin TL ile birlikte Ajanstan aldığı hibe miktarını yaklaşık 950 bin TL’ye çıkaracak. 
 
ÜNVANI PEKİŞECEK
Cittaslow üyeliği öncesinde tarihi Kale Mahallesi’nin sokak sağlıklaştırma projesini ajansın destek programlarından yararlanarak hayata geçiren belediye, bölgede bu programlardan en verimli biçimde yararlanan yerel idareler arasında yer aldı. ajansın 2012-2013 Yılı Mali Destek Programları kapsamındaki projelerin imza töreninde belediyenin bu özelliğine dikkat çeken TRAKYAKA Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün, ilçenin imzası atılan son iki proje ile çevre altyapısını güçlendireceğini ve Cittaslow unvanını pekiştireceğini ifade etti.
 
ATIK YÖNETİMİ ALTYAPISININ GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ
TRAKYAKA 2012-2013 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Programı kapsamında destek alacak olan proje ile Vize İlçesi’nin ambalaj atıklarının, elektronik atıkların, ömrünü tamamlamış lastiklerin, bitkisel atık yağların, ömrünü tamamlamış pillerin ayrı ayrı toplanması, geri dönüşümü ve yeniden kullanımını sağlamaya yönelik altyapının geliştirilmesini hedefliyor. Doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle, Cittaslow unvanını kazanan Vize’de çevre kirliliğinin bertaraf edilmesine katkı sağlayacak olan projenin toplam bütçesi 630 bin TL civarında bulunuyor. Proje bütçesinin yüzde 65’lik kısmı ajans tarafından finanse ediliyor.
 
TURİZM POTANSİYELİNİN ORTAYA ÇIKARILMASI PROJESİ
Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı çerçevesinde hibe desteği alacak turizm içerikli proje sayesinde ilçeyi özgün kılan Cittaslow (Sakin şehir) kimliğinin, turizm potansiyeli ile ulusal ve uluslararası boyutta tanıtımının sağlanması hedefleniyor. Proje genelinde Vize’deki turizm imkânlarının etkin ve yenilikçi yöntemlerle tanıtılarak ilçenin Cittaslow unvanı ile cazibe merkezi haline getirilmesi ve mevcut turizm potansiyelinin çeşitlendirilerek geliştirilmesi amaçlanıyor. Yaklaşık 118 bin TL’lik proje bütçesinin 100 bin TL’lik bölümü TRAKYAKA tarafından hibe yoluyla destekleniyor. 
 
 
Haber / Ahmet KILAVUZ