Kapaklı, Çerkezköy’ü ikiye katlar

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, yapılan kaldırım çalışmalarının aylardır tamamlanamadığını, vatandaşın isyan etme noktasına geldiğini belirtti. Dönmez “Kapaklı Be

GÜNDEM 28.06.2013 03:00:00 0
 Kapaklı, Çerkezköy’ü ikiye katlar
Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, önceki akşam saat 19.00’da Çerkezköy Cumhuriyet Merydanı’nda yaptığı basın açıklamasında, kaldırım çalışmaları dolayısıyla Çerkezköy Belediyesi’ni eleştirdi.
 
VATANDAŞ İSYANLARDA
Kaldırım çalışmalarının bölümler halinde bitirilerek ilerlemesi gerektiğini söyleyen Dönmez, “Bu durum kısa süreli sıkıntılara sebep olabilir fakat esnafımız bunu anlayışla karşılayabilirdi. Ancak görünen o ki çalışmalar aylarca devam edecek” dedi. Çalışmaların çok yavaş ilerlediğini söyleyen Metin Dönmez, “Bir yerde çalışmalar yarıda bırakılarak başka yerlere geçiliyor. Kısa sürede bitirilebilecek bir alandaki çalışmalar uzadıkça uzuyor” dedi.
 
ANLAM VEREMİYORUM
Sekiz ay önce asfaltlanan alanların yeniden kazılıp ikinci kez asfaltlanmasına ihtiyaç duyulmasına da anlam veremediğini ifade eden Dönmez “Belediyenin parası mı çok? Yoksa bunun adı iş bilmezlik midir?” sorularını sordu. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in inşaat mühendisi olmakla övündüğünü söyleyen Metin Dönmez, “Başkanın inşaata dair bir bilgisi yok. Acaba İnşaat Mühendisi olmasaydı, bu yolların hali nasıl olurdu?” dedi. 8 ay önce yolların asfaltlandığını anımsatan Dönmez, “Neden yeni yaptığın asfaltı tekrar kazıdın? Vatandaşın hakkı olan bu paraları neden boş yere harcadın?” diye sordu. 8 ay önce yol yapımları için Belediye’nin İller Bankası’ndan borç aldığını söyleyen Metin Dönmez, “CHP olarak o zaman bu öneriye evet dedik. Fakat daha sonra tekrar borçlanmak istediler. Biz de bu borçlanma talebine ‘red’ oyu verdik. Çünkü önceden alınan para zaten yollar için yeterliydi” dedi.
 
BELEDİYE BORÇ BATAĞINDA
Çerkezköy Belediyesi’nin borç batağında olduğunu ifade eden Dönmez “Buna rağmen Kapaklı Belediyesi hizmet anlamında Çerkezköy Belediyesi’ni ikiye katlar” dedi.
 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ