Fevzipaşa için imzalar atıldı

Tekirdağ İl Genel Meclisi Başkan Vekili Sami İkizler ve İl Genel Meclis Üyesi M.Zeki Gürcün, dün saat 15.00’da Fevzipaşa İlköğretim Okulu bahçesinde basın açıklaması yaparak 2008 yılında zemi

GÜNDEM 28.06.2013 02:54:00 0
 Fevzipaşa için imzalar atıldı
İHALE KESİNLEŞTİ
Fevzipaşa İlköğretim Okulu’nun hikâyesinin oldukça uzun olduğunu belirten İl Genel Meclis Üyesi M. Zeki Gürcün, “Binanın yıkılması yönünde karar alınmış fakat yıkım gerçekleştirilemiyordu. Girişimlerimiz sonucu çürümüş olan binanın yıkımını gerçekleştirdik ve yeni binanın yapılmasını İl Özel İdaresi programına aldırdık. Mayıs ayında ihale yapıldı. Askı süresinin dolmasının ardından ihale kesinleşti” bilgisini verdi.
 
TOP ARTIK MÜTEAHHİTTE
Zeki Gürcün okul yapımının 1 milyon 651 bin 450 TL sözleşme bedeli ile MAKO İnşaat firmasına ihale edildiğini ifade ederek “Yüklenici firma ile 25 Haziran’da sözleşme imzalandı. 21 derslikli okulun yapımı için 1 Temmuz’a kadar yer teslimi yapılacak. Artık top müteahhitte” şeklinde konuştu.
 
450 GÜNDE TAMAMLANACAK
Fevzipaşa İlköğretim Okulu’nun yapımının, yer tesliminden itibaren 450 gün içinde tamamlanmasının öngörüldüğünü söyleyen Gürcün “İşin erken bitmesi için ek ödenek talebinde bulunacağız” dedi. Okul sorununun Fevzipaşa Mahallesi’nin kanayan yarası olduğunu belirten Gürcün, “2009 seçimlerinde bile bu sorun dile getiriliyordu. Çok şükür sorun çözülüyor. Çalışmaların hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
 
TEŞEKKÜR ETTİ
İl Genel Meclisi Başkan Vekili Sami İkizler de Fevzipaşa İlköğretim Okulu’nun 2009 seçimlerinden bu yana eğitim alanındaki en önemli sorunları olduğunu belirterek, “Eğitimdeki bu sorunun bir dönem ‘Taşımalı Eğitim’ ile çözülmeye çalışıldı” dedi. Fevzipaşa halkının çözülmesini beklediği sorunların başında okul sorununun geldiğini belirten İkizler, “Merakla bizden bu haberi bekliyorlardı. Tekirdağ Valimiz Ali Yerlikaya da konuya ayrıca ihtimam gösterdi. Kendisine verdiği destekler ve gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.    
 
704 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR
Fevzipaşa İlköğretim Okulu mevcut durumda 704 öğrencisine 10 derslikli binada eğitim-öğretim vermeye çalışıyor. İkili öğretim sisteminin kullanıldığı okulda sınıfların ortalama mevcudunun 40’ın üzerinde olduğu ifade edildi.
 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ