GÜNEKAB projelerinde imzalar atıldı

Güney Edirne Katı Atık Birliği (GÜNEKAB) tarafından Trakya Kalkınma Ajansı’na hazırlanan ve onaylanan; okullardaki ayrıştırılmış çöplerin toplanması için araç alımı ile ESTAB (Edirne Sa

GÜNDEM 27.06.2013 01:43:00 0
 GÜNEKAB projelerinde imzalar atıldı
İMZA TÖRENİ DÜZENLENDİ
İmza törenine aynı zamanda GÜNEKAB ve ESTAB Başkanı da olan Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, GÜNEKAB Sekreteri Tülay Hancı ile ESTAB Sekreteri Hafize Avcı ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün katıldı. 2012-2013 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında hazırlanan projelerden; GÜNEKAB’ın araç alımını içeren projesinin, birliğin daha önce hazırladığı Gelecek İçin Önce Çocuklar ve Gençler Projesi’nin devamı niteliğinde bir proje olduğu belirtildi.
 
YÜZDE 75’İNİ AJANS KARŞILAYACAK
Gelecek İçin Önce Çocuklar ve Gençler Projesi kapsamında, okullarda yerinde ayrıştırılarak toplanan ambalaj atıklarının, hazırlanan proje kapsamında alınacak özel çöp kamyonu ile toplanacağı dile getirildi. Hazırlanan proje kapsamında alınacak aracın proje toplam bedelinin 104 bin 900 TL olduğu, bunun yüzde 25’ine tekabül eden 26 bin 225 TL’sinin GÜNEKAB tarafından karşılanacağı, geri kalan ve yüzde 75’e tekabül eden 78 bin 675 TL’nin ise Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacağı ifade edildi.
 
İSKELE PROJESİNİN İMZALARI DA ATILDI
ESTAB’ın Erikli İskelesi’nin İnşası Projesi de önceki gün imzalandı. Proje kapsamında yapılacak Erikli İskelesi’nin toplam bedelinin 211 bin 47 TL olduğu, yüzde 25’lik kısma denk gelen 52 bin 761 TL’sinin ESTAB tarafından, geriye kalan ve yüzde 75’lik kısma tekabül eden 158 bin 285 TL’nin ise Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacağı dile getirildi. Her iki projenin uygulama safhasına, Trakya Kalkınma Ajansı’nın bölgede yapacağı ön izlemeden sonra geçileceği aktarıldı. Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün, her iki projenin de bölgeye hayırlı olmasını temenni ederek imzaladı.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN