Kent Konseyi 7. Olağan Genel Kurulu yapıldı

Çerkezköy Kent Konseyi’nin 18 Haziran’da yapılması planlanan ve çoğunluk sağlanamaması nedeni ile ertelenen 7. Olağan Genel Kurulu dün saat 14.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda çoğunluk aranmaksız?

GÜNDEM 26.06.2013 04:20:00 0
Kent Konseyi 7. Olağan Genel Kurulu yapıldı
 HİZMET SINIRLARIMIZ GENİŞLEDİ
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Olağan Genel Kurul’un açılış konuşmasını Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli yaptı. Çerkezköy Kent Konseyi’nin, daha yaşanılabilir bir kent yaratma ve dünya kaynakları korumaya katkı sağladığını söyleyen Gayretli, “Bugüne kadar hizmet sınırlarımız yalnızca Çerkezköy ile sınırlıyken, Tekirdağ’ın Büyükşehir olması ve ilçe sınırlarına Veliköy ve Kızılpınar’ın da eklenmesi ile daha da genişledi. Bu kapsamda çalışma gruplarımıza ve meclislerimize daha çok iş düşecek” dedi.  
 
KENT KONSEYİ BİNASI İNŞAAT AŞAMASINDA
Kent Konseyi’nin daha etkili ve daha aktif çalışmasına katkı sağlayacak olan Kent Konseyi Binası’nın inşaat aşamasında olduğunu belirten Ahmet Gayretli, projenin bu aşamaya gelmesinde büyük emekleri olan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e teşekkür etti. Daha yaşanılabilir bir Çerkezköy yaratma adına her bireyin üzerine düşeni yapacağını umduğunu söyleyen Gayretli 7. Olağan Genel Kurul’un hayırlı olmasını temenni etti. 
 
YENİ PROJELER ÜRETİLMESİ GEREK
Genel Kurul’da konuşan Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan ise Çerkezköy’ün nüfusunun hızla arttığını belirerek, “İlçemiz, nüfusuyla paralel olarak hızla büyüyor ve gelişiyor. Tabi böylesine hızlı bir şekilde büyüyen bir kentin doğacak olan ihtiyaçlarının da aynı hızla giderilebilmesi gerekmektedir. Yaşanılabilir bir kent için yeni projeler üretilmesi gerekmektedir. Kent Konseyleri bu projeleri hazırlayan ve ilgili kurumlara sunan kurumlardır. Bu bağlamda gerek hazırladıkları birbirinden önemli projeler için Çerkezköy Kent Konseyi’ne, gerekse bu projeleri tek tek hayata geçiren Çerkezköy Belediyesi’ne, ilçe Kaymakamı olarak teşekkür ediyorum” dedi.
 
2 BİN 600 KİTAP 17 OKULDA DAĞITILDI                                                                                                                                       
Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan’ın konuşmasının ardından Çerkezköy Kent Konseyi Çalışma Grupları tarafından proje uygulamaları hakkında sunumlar yapıldı. Hayata geçirilen projeleri hakkında bilgilendirmede bulunan Çocuk Meclisi Başkanı Necmi Akman, “Proje kapsamında, 18 farklı kitap olmak üzere toplam 2 bin 600 kitap 17 okulda dağıtıldı. Dağıtılan kitapları, okuldaki öğrenciler değişerek okudu. Yapılan okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilerimiz, Çerkezköy’de bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Çocuk Şenliği etkinliğinde ödüllendirildi” dedi.
 
KÜLTÜR SANAT VE EMEK SOKAĞI
Çerkezköy Kent Konseyi Kültür Sanat ve Sosyal Faaliyetler Çalışma Grubu Başkanı Şenol Sinan Ekinci ise “Kültür Sanat ve Emek Sokağı” projesi hakkında bilgilendirmede bulundu. Projenin, ilçenin trafiğe kapalı olan Edip Arıcan ya da Köse Sokağı’nda gerçekleştirilmesini düşündüklerini söyleyen Ekinci, “Bu sokakta dileyenler insanları rahatsız etmeden resim ve müzik çalışması yapabilecek” diye konuştu.
 
4 AY İÇİNDE HİZMETE GİRECEK
İmar Planlama-Şehircilik-Trafik-Ulaşım Çalışma Grubu Başkanı Dilek Yalçın’ın yeşil dostu imar uygulamaları ile ilgili projesi hakkında sunum yaptığı toplantının sonunda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Kent Konseyi Binası için bugün çalışmalara başlandı. En geç 4 ay içinde binanın hizmete girmesini planlıyoruz” dedi.    
 
EN ÖNEMLİ PROJE BU OLDU
Çerkezköy Kent Konseyi’nin önemli projelere imza attığına dikkat çeken Belediye Başkanı Ali Ertem, “Özellikle Çocuk Meclisi tarafından hazırlanan ‘Aydınlık Bir Gelecek İçin Çerkezköy Okuyor’ projesi çok başarılı bir proje oldu. Fakat bu projenin senede 2 kez olmak üzere periyodik olarak devam ettirilmesi gerekiyor” dedi. Özellikle kendi jenerasyonlarının kitap okuma alışkanlığı olmayan bir jenerasyon olduğuna vurgu yapan Ertem, “1 Japon ayda 25 kitap okuyor. 1 Fransız ise ayda 7 kitap okuyor. Bizde ise en iyimiz 2 ayda 1 kitap okuyor. Bu anlamda çok geride kalmışız. Çocuklarımıza kitap okumanın onlar için bir ilaç olduğu olgusunu aşılamamız gerekiyor” dedi ve bahse konu projeye diğer çalışma gruplarının da destek vermesi gerektiğini ifade etti.
 
BU SOKAKLAR ARAÇ TRAFİĞİNE KAPANACAK
Kültür Sanat ve Emek Sokağı projesinin de ilçeye renk katacak projelerden olduğuna dikkat çeken Ali Ertem, “Bu sokakta yalnızca geleneksel kültürümüzü yansıtsalar orası karnaval yerine döner. Fakat bu iş için Edip Arıcan Sokak uygun değil. Orası dar bir sokak. Önümüzdeki yıl Cumhuriyet Meydanı ile Altıyol Kavşağı hizasında, Öztrak Caddesi ile Atatürk Caddesi arasında kalan tüm sokaklar araç trafiğine kapanacak. Yer altı otoparkının yapıldığı alanda da 2 bin metrekareden geniş bir alan oluşacak. O zamana kadar ise Nar Sokak’ta bu proje gerçekleştirilebilir” diye konuştu.
 
 
MÜTEAHHİTLERE ANLATILMALI
Ali Ertem, İmar Planlama-Şehircilik-Trafik-Ulaşım Çalışma Grubu tarafından hazırlanan dostu imar uygulamaları çalışmasının ise ilçedeki müteahhitlere anlatılması gerektiğini ifade etti. Genel Kurul’a Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan ve Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in yanı sıra, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, engelliler ve kent konseyi üyeleri katıldı.    
 
 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ