Milletvekili Kemal Değirmendereli'den ETSO'ya ziyaret

Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli ETSO'ya gelerek yeni Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Recep Zıpkınkurt'a tebrik ziyaretinde bulundu.

GÜNDEM 26.06.2013 02:16:00 0
 Milletvekili Kemal Değirmendereli
BAŞARILI İŞLERE İMZA ATACAĞIZ
Meclis Başkanı Mehmet Eren ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cavit Duvan'ında hazır bulunduğu ziyarette Milletvekili Değirmendereli, Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt'a, Meclis Başkanı Mehmet Eren'e ve Yönetim Kurulu Üyelerine yeni görevlerinde başarılar diledi. Yönetim Kurulu Başkanı Zıpkınkurt, ziyarette yaptığı konuşmada, Milletvekili Değirmendereli'yi ETSO'da görmekten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, birlik ve beraberlik içerisinde Edirne için başarılı işlere imza atacaklarını söyledi.
 
HATALI BİR UYGULAMA OLACAK
Zıpkınkurt ayrıca, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına 4/6/2013 tarihinde sunulan “Tüketicinin Korunması Kanun Tasarısı” içinde yer alan 79'uncu maddenin Edirne'nin yerel el sanatı olan mis meyve sabunu üretimi, satışı ve ihracatı konusunda getirilen yasaklama konusuna da değinerek, yasaklamanın hatalı bir uygulama olacağını söyledi ve bu güne kadar mis sabunu ile ilgili yaşanmış hiçbir olumsuz vaka ya rastlanmadığı gibi dünyada bu tür uygulamaların mum ve benzeri maddelerde de yapıldığına dikkat çekti.
 
DESTEK İSTEDİ
Zıpkınkurt “Tasarı, Edirne Mis Meyve sabunu üreten ilimizde varolan üreticileri ve bu işten gelir elde eden çok geniş bir kitleyi olumsuz etkileyeceği gibi mis meyve sabunun satışından elde edilen gelirden mahrum kalınmak suretiyle ilimiz ve ülkemiz ekonomisi de olumsuz etkilenecektir” diyerek Milletvekili Değirmendereli'den konu ile ilgili destek istedi.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ