İşbirliği protokolü imzalandı

Namık Kemal Üniversitesi ABD St. Cloud State Üniversitesi ile Mevlana Değişim Programı kapsamında somut amaçları hedefleyen İşbirliği protokolüne imza attı.

GÜNDEM 25.06.2013 23:54:00 0
 İşbirliği protokolü imzalandı
İMZA TÖRENİ DÜZENLENDİ
İki Yükseköğretim Kurumu arasında Mevlana Değişim Programı kapsamında işbirliği yapma amacıyla düzenlenen imza törenine Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, St. Cloud State Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ann Radwan, Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Özer Göktepe, St. Cloud State Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Ben Beliga, St. Cloud State Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mark Springer, Üniversitemiz Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslı Korkut, St. Cloud State Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Alawiye ve öğretim üyeleri katıldı.
 
ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI DESTEKLENECEK
NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, “Üniversite olarak, uluslararası ilişkilerinin geliştirilmesi ve işbirliği olanaklarının arttırılması konusuna büyük önem vermekteyiz. Öğrenci ve öğretim elemanı değişimini gerçekleştirmeye yönelik Mevlana Değişim Programını kapsamında ABD St. Cloud State Üniversitesi ile imzaladığımız işbirliği protokolü hayırlı olsun” dedi. Söz konusu protokol ile iki üniversite arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişim programına ilişkin yönetmelik çerçevesinde yükseköğretim kurumları arasında yurtiçi öğretim elemanı ve öğrenci değişim programlarının desteklenmesi amaçlanıyor.
 
 
     Haber / Gülay YİĞİT SEZEN