Ertem, Bilgin’i görevden aldı

Yıllardır Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Habip Bilgin, dün itibari ile Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem tarafından görevden alındığını açıklad?

GÜNDEM 21.06.2013 11:22:00 0
Ertem, Bilgin’i görevden aldı
Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Habip Bilgin, dün itibari ile Belediye Başkanı Ali Ertem tarafından görevinden alındı.
 
BAŞKAN YARDIMCISI OLARAK SON KEZ KARŞINIZDAYIM
5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 49. maddesine istinaden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem tarafından Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden alınan Habip Bilgin konuyla alakalı dün saat 09.00’da makamında basın açıklaması yaptı. Basın mensuplarına, “Belediye Başkan Yardımcısı olarak son kez karşınızdayım” diyerek konuşmasına başlayan Bilgin, görevden neden alındığına dair bir fikri olmadığını, kendisine bu yönde bir açıklama yapılmadığını ifade etti. 
 
BAŞKANIN YETKİSİNİ TARTIŞACAK DEĞİLİM
Görevden alınma sebebinin kendisine tebliğ edilmediğini kaydeden Habip Bilgin, “Başkanın kararına saygı duyuyorum. Çünkü yetki ondadır. Yetkisini tartışacak da değilim. Fakat neden görevden alındığımı öğrenmenin hakkım olduğunu düşünüyorum. Biz 9 yıldır birlikte çalışıyoruz. Görevimi suiistimal mi ettim? Bir vatandaş mı şikâyet etti? Bu bana tebliğ edilmeliydi” diye konuştu.  
 
SİYASİ ANLAMDA ATAKLARIM OLACAK
Kulislerde 2014 yerel seçimlerinde Belediye Başkan Aday Adaylığı konuşulan Habip Bilgin, “Seçimlere 9 ay gibi kısa bir süre kala bu şekilde görevden alınmama anlam veremiyorum” dedi. Karakter olarak çok fazla öne çıkmayı seven bir kişi olmadığını dile getiren Bilgin, “Bana verilen görev neyse onlarla sınırlı kalmak şartıyla siyasetteki düzenimi devam ettirmeye çalıştım. Fakat bundan sonra siyasi anlamda bazı ataklarım olacak. Zaman neyi gösterecek onu Allah bilir” diye konuştu.
 
KİMSEYLE BİR PROBLEMİM OLMADI
9 seneden fazla bir süredir yürüttüğü Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcılığı görevi süresince gerek mesai arkadaşlarıyla gerekse vatandaşlarla hiçbir problem yaşamadığını ifade eden Habip Bilgin, “Elimden geldiğince çalışma düzenini sağlamaya gayret ettim. Herkesten önce işime gelmeye, herkesten sonra işten ayrılmaya özen gösterdim. Bu benim yaşam tarzım. Bundan önce 13 sene bankada çalıştım. Bu düzen oradayken de aynıydı” dedi.
 
PARTİMLE ARAMDA EN UFAK BİR SIKINTI YOK
Her zaman işine sadık bir insan olduğunu söyleyen Habip Bilgin, “Vicdanım çok rahat. Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcılığı görevim sona erdi. Fakat meclis üyeliği görevim devam ediyor. Partimle aramda en ufak bir sıkıntı yok. Meclis üyesi olarak çalışmalarımı sürdüreceğim” ifadelerini kullandı. 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ