Yaz Spor Okulu açıldı

Kapaklı Belediyesi tarafından öğrencilerin yaz tatillerinde sağlıklı, bilinçli spor yapmaları ve gelişmeleri amacı ile düzenlenen Yaz Spor Okulu’nun açılışı dün saat 17.00’da yapıldı.

GÜNDEM 20.06.2013 08:18:00 0
 Yaz Spor Okulu açıldı
2004’TEN BERİ DÜZENLENİYOR
Kapaklı Belediyesi Yaz Spor Okulu’nun açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “2004’ten bu yana gerçekleştirilen yaz okulu etkinlikleri, bürokrasiden ve öğretmen eksikliğinden kaynaklanan sıkıntılar nedeni ile kimi zaman gerçekleştirilemedi. Fakat biz yerel yönetimler olarak her zaman bu tür güzellikleri öğrencilerimizle buluşturma gayreti içerisinde olduk” dedi.
 
DAHA FAZLA İLGİ GÖSTERİN
Konuşmasında velilerden çocuklarına daha fazla ilgi göstermelerini isteyen Başkan İrfan Mandalı, “2004 yılında okuldan çıkıp evine gitmeye çalışan bir çocuğumuz yaşadığı kaza sonucu hayatını kaybetti. Çocukları okula göndermekle iş bitmiyor. Elinizden geldiğince onların yanında olmaya gayret edin” diye konuştu.  
 
EĞİTİM ALANINDA BÜYÜK YOL KAT ETTİK
Kapaklı Belediye Başkanlığı görevine geldiği yıllarda ilçede yalnızca üç okulun bulunduğunu belirten Başkan İrfan Mandalı, “Şu anda 12 okul var. Kapaklı eğitim alanında büyük yol kat etti. Bu kapsamda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bu yıl Kapaklı Belediyesi Ortaokulu faaliyete geçti. Oranın hemen yanına bir Meslek Lisesi inşa edilecek. Tüm bunların yanında Kapaklı Çok Programlı Lisesi’nin yanına da 16 derslikli bir lise daha yapılıyor” dedi.
 
DERSLİK İHTİYACI HER YIL DAHA DA ARTIYOR
Kapaklı nüfusunun her geçen yıl daha da arttığını söyleyen Mandalı, “Kapaklı, Türkiye’nin nüfusu en hızlı büyüyen ilçesidir. Bu bağlamda ilçemizin derslik ihtiyacı her yıl daha da artıyor. Belediye olarak arsa sıkıntımız yok” dedi. Belediye’nin ilçedeki tüm okullara destekte bulunmaya devam edeceğini sözlerine ekleyen Mandalı, velilerin de okul aile birlikleri yönetimlerine yardım etmeleri gerektiğini ifade etti. 
 
KAPAKLI HALKINA HİZMET ETMEKTEN MUTLULUK DUYACAĞIZ
Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın konuşmasının ardından Yaz Spor Okulu Koordinatörü Cengiz Vural tarafından, öğrenciler için planlanan kurslar hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Dün açılışı yapılan Yaz Spor Okulu’nun 19 Temmuz’a kadar devam edeceğini belirten Vural, “6 branşta 210 öğrenciyle Kapaklı halkına hizmet etmekten mutluluk duyacağız. Amacımız, öğrencilerimizin yıl içindeki yorgunluklarını atmaları, boş zamanlarını iyi değerlendirmelerini sağlamaktır. Bu çerçevede bizden maddi manevi desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız İrfan Mandalı’ya teşekkür ediyoruz” dedi.  
 
 
 
HANGİ KURS NEREDE VERİLECEK?
Futbol, satranç ve İngilizce kurslarının Kapaklı Çok Programlı Lisesi’nde, voleybol ve basketbol kurslarının Gazi ilkokulu’nda ve yüzme kursunun da Çerkezköy Özel Gülerçin Koleji’nde verileceği yaz spor okulunda koordinatör olarak Cengiz Vural, satranç branşında Murat Bektaş, İngilizce branşında Göksel Koçluk ve Aysun Mandalı, voleybol branşında Ahmet Üzgün, basketbol branşında Mehmet Göğebakan görev yapacak. Açılışın ardından Kapaklı Belediyesi tarafından 210 öğrenciye tişört ve şapka hediye edildi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ