Yağmurlar ayçiçeğini kurtardı

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak son günlerde yağan yağmurların ayçiçeği üreticisinin yüzünü güldürdüğünü söyledi. 2012-2013 sezonunun ilk mahsulü arpanın hasadına ?

GÜNDEM 16.06.2013 02:08:00 0
 Yağmurlar ayçiçeğini kurtardı
Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak geçtiğimiz hafta içerisinde yağan yağmurların ayçiçeği üreticilerinin yüzünü güldürdüğünü söyledi.
 
REKOLTEMİZ İYİ OLACAK
 ‘Bu yağmurlar ayçiçeğini kurtardı’ diyen Hasan Toprak ‘’Eğer bu yağmurlar düşmemiş olsaydı, ayçiçeği üreticisi perişan olacaktı. Allah çiftçinin duasını kabul etti. Yağmurlar ayçiçeği için çok iyi oldu. Bu sene yüzümüz inşallah ayçiçeğinde de gülecek. Temmuz ayında yağış alabilirsek, ayçiçeği rekoltemiz daha iyi olacak” açıklamasını yaptı.
 
ARPA HASADI BAŞLIYOR
Hasan Toprak arpa hasadının da bugün başlayacağını ifade etti. Çiftçinin heyecanla ve büyük bir umutla beklediği hasat sezonunun başlayacağını belirten Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, bu hafta itibariyle arpa hasadının gerçekleşeceğini söyledi. Trakya bölgesindeki yağışların hasat çalışmalarını etkilediğini belirten Toprak “Bölgede arpa hasadı ay sonuna kadar devam edecek. Buğday hasadı için henüz erken. Pazartesi gününden itibaren arpa hasadı çalışmaları başlayacak” diye kon uştu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ