Festival Açılış Kokteyli, Gençlik Merkezi'nde yapıldı

Bu yıl 49.'su kutlanan Tekirdağ Kiraz Festivali'nin açılış kokteyli Tekirdağ Belediyesi Gençlik Merkezi Havuzbaşında geniş çaplı bir katılımla gerçekleştirildi.

GÜNDEM 13.06.2013 20:27:00 0
 Festival Açılış Kokteyli, Gençlik Merkezi
KARDEŞ ŞEHİR PROTOKOLÜ İMZALANDI
Vali Ali Yerlikaya başta olmak üzere üst düzey protokolün yoğun katılım gösterdiği gecenin en anlamlı olayı Tekirdağ Belediyesi ile Giresun Belediyesi arasında kardeş şehir protokolünün imzalanmasıydı. Kardeş şehir anlaşmasının ilk etabı geçtiğimiz günlerde Giresun Aksu Festivali'nde imzalanmıştı. Kardeş Şehir protokolünün imzalanması öncesi konuşan Tekirdağ Belediyesi Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, yurtiçinden ilk kez bir kardeş şehir anlaşması imzaladıklarını belirterek, "Giresun Belediyesi ile kardeş şehir olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Giresun ile Tekirdağ her anlamda birbirine çok benzeyen aynı zamanda kirazın bolca yetiştiği iki kent. Anlaşmanın hayırlı olmasını diliyor, anlaşmasının bundan sonra yapılacak olan ortak çalışma ve projelere vesile olmasını temenni ediyorum" dedi. Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu da, Tekirdağ'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Tekirdağ'da olmaktan, kiraz festivaline katılmaktan dolayı çok mutluyum. İlk etabını Giresun'da gerçekleştirdiğimiz kardeş şehir anlaşmasının son etabını Tekirdağ'da tamamlıyoruz. Giresun halkının selamını iletiyorum ve anlaşmanın hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından iki başkan kardeş şehir protokolüne imza atarak anlaşmayı resmileştirdiler.
 
GÖSTERİLER RENK KATTI
Tekirdağ Belediyesi ve Giresun Belediyesi halkoyunları ekiplerinin gösterileri ile renklenen gecede Tekirdağ Belediyesi Konservatuarı ekipleri de katılanlara neşeli dakikalar yaşattılar.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ