Savcı tahliye istedi

Edirne'de tartıştığı babasını kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla, ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılanan 25 yaşındaki Mehmet Ö., ilk kez h

GÜNDEM 13.06.2013 01:48:00 0
 Savcı tahliye istedi
Edirne Talatpaşa Mahallesi'nde ailesiyle birlikte oturan elektrik teknisyeni Mehmet Ö., geçen Mart ayında tartıştığı babasını kalbinden bıçaklayarak öldürdü. Olayın ardından tutuklanan Mehmet Ö. ile ilgili savcılık soruşturmasını tamamladı. Edirne2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açan Cumhuriyet Savcısı hazırladığı iddianamede, sanık Mehmet Ö. hakkında 'yakın akrabayı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istedi.
 
'BABAM BIÇAĞIN ÜZERİNE KAPAKLANDI'
Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına 74 gündür tutuklu olan sanık Mehmet Ö., annesi Ş.Ö., kızkardeşi S.Ö. ile avukatları katıldı. Sanık Mehmet Ö., öldürdüğü babasıyla şofben yüzünden tartıştıklarını belirterek “Akşam işten geldikten sonra babamla şofbenin takılması için tartıştık. Ben üst kattaki banyo akıyor ve fayansları yenilediğimiz için su kaçırır düşüncesiyle takmak istemedim. Aramızda bu nedenle tartışma çıktı. Bana küfür etti. Olay büyümesin diye ben de odama gittim. Orada kendi kendime söylendim. Babam da bana sürekli küfür ederek evden kovdu. Ben kilitli odamda otururken babama kapıya tekme attı ve birden cam kırıldı. Ben kapıya dayandım ancak kırılacak diye geri çekildim. Babama bir şey oldu diyerek onun olduğu odaya gittim. Kolunda kan vardı, sobanın yanında oturuyordu. Bir anda kalkıp bana yumruk salladı. Ben çekildiğim için yumruk isabet etmedi. Babamı geri doğru iteledim. Babam bıçağa tekme atmaya çalıştı. Çakı bıçağı sol elimdeyken babam üzerime kapaklandı ve 'yandım' diye sözünü duyunca, onu geri doğru ittim. Kanı görünce titremeye başladım, bıçağı elimden bıraktım. O sırada annem gelip ne olduğu sordu. Ben de bıçak değdi dedim. Daha sonra 112 Acil servisiniF kendi telefonumdan aradım. Sağlık ekibi geldiğinde müdahale sırasında onlara yardımcı oldum. Böyle bir olaya karıştığım için herkesten çok özür dilerim. Bu hale gelmesinden dolayı çok pişmanım” dedi.
 
ERTELENDİ
Mahkeme heyeti sanığı hazırlık aşamasında alınan ifadeleriyle, son verdiği ifade arasında çelişkiler olduğunu sorması üzerine yeniden söz alan sanık Mehmet Ö., "Olay şu anki anlattığım gibidir. Ben bıçağı sallamadım, sadece elimde tutuyordum, o bir anda üzerime kapaklanınca bıçak batmış olmalı" diye cevap verdi. Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin Cumhuriyet Savcısı Sedat Ertaşkın, sanık Mehmet Ö.'nün babasını ağır tahrik altında öldürdüğünü ifade ederek tahliyesine karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti ise babasını kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istenen sanık Mehmet Ö.'nün tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ