Türk girişimciliği ve ahilik sistemini anlattı

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişci Uluslararası “Building Bridges -Diaspora for Business and Development” Konferansına konuşmacı olarak katıldı.

GÜNDEM 11.06.2013 22:49:00 0
 Türk girişimciliği ve ahilik sistemini anlattı
AHİLİĞİ ANLATTI
Özlem Yemişçi, UETD Hollanda’nın davetlisi olarak 7, 8, 9 Haziran tarihlerinde gittiği Hollanda’da Uluslararası Building Bridges -Diaspora for Business and Development konferansına katıldı. Almanya, Hollanda, Endenozya, Güney Sudan, Kamerungibi ülkelerden de katılımcıların yer aldığı konferansta konuşan Özlem Yemişçi, Türk girişimciliği ve Ahilik sistemini anlattı. Den Haag Ambassadeur Hotel’de gerçekleşen konferansta meslektaşı Hollanda VVD Partisi Milletvekili Ingrid de Caluweile birlikte açış konuşmasını yapan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi Türkiye ekonomisinden de örnekler vererek Ahilik sistemi hakkında bilgiler aktardı.
 
AHİLİK SİSTEMİNİN PARÇALARINDAN
Özlem Yemişçi, ahlak anlayışının yatırımlar için çok önemli bir rol oynadığını, şirketlerin ahlak ilkelerini işletmeleri, hak yememeleri ve güven ortamı oluşturmalarının iş dünyasının olmazsa olmazları arasında yer aldığını ifade ederek, Ahilik sisteminin 13. Yüzyıldan 19. Yüzyılın sonlarına kadar Türk iş dünyası, sanat ve mesleki alanına hüküm süren bir mekanizma olduğunu söyledi. Yemişçi, bu sistemde temel anlayışın ‘hangi işi yaparsan yap, yaptığın işte ahlaklı davran’ esprisi olduğunu ifade ederek “Bugün özellikle Batı ülkelerinde üzerinde çok durulan ‘sosyal sorumlu girişimcilik, Ahilik sisteminin parçalarındandır” diye konuştu.
 
6 BİN GİRİŞİMCİ DESTEKLENDİ
Özlem Yemişçi, Türkiye’de AK Parti hükümetinin girişimciyi KOSGEB gibi kurumlarla desteklediğini belirterek “Sadece 2012 yılında 6 bin girişimci desteklendiği ve bunların yüzde 43’ü kadınlardan oluşuyor” dedi. Özlem Yemişçi UETD Hollanda merkez, gençlik ve kadınlar yönetim kurulu üyeleriyle de çeşitli toplantılarda bir araya geldi. Özlem Yemişci’ye Hollanda programında Kütahya AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Ebeoğlugil eşlik etti.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ