Demircan güven tazeledi

Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın 6. Olağan Kongresi önceki gün saat 10.00’da Beyzade Çay Bahçesi’nde gerçekleştirildi.

GÜNDEM 10.06.2013 20:30:00 0
 Demircan güven tazeledi
ÜLKEYİ İÇ SAVAŞA SÜRÜKLEMEK İSTEDİLER
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrenin açılış konuşmasını BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Turan Demircan yaptı. 6’ncısı düzenlenen Olağan Genel Kurul’un başta Çerkezköy olmak üzere tüm ülkeye hayırlı olmasını temenni eden Demircan, ülkenin son 10 gündür adeta birileri tarafından düğmeye basılmışçasına ‘Gezi Parkı’ adı altında iç savaşa sürüklendiğini ifade etti. 3 ağacın bahane edilerek işyerlerinin ve bankaların adeta talan edildiğini, polis araçlarının da yakıldığını ifade eden Turan Demircan, “Planlı bir eylem yapılmak istendi fakat halkın sağduyusu sayesinde eylem başarısızlıkla sonuçlandı” dedi.   
 
TAKSİM MEYDANI’NI BAŞLARINA YIKARDI
Gezi Parkı eylemlerinin amacından saptığını söyleyen Demircan, “Eylemlerde Apo posterleri açan sol örgütler adeta gövde gösterisi yaptılar. Birileri de Alperenleri bu gösterilere alet etmeye çalıştı. Alperenler hiçbir zaman devletin, bayrağın, milletin karşısında olmadı olmayacak” dedi. Art niyetli kişilerin ‘Muhsin Yazıcıoğlu yaşasaydı şöyle yapardı, böyle yapardı’ şeklinde ifadelerle Alperenleri eylemlerin içine çekmeye çalıştığına dikkat çeken Demircan, “Eğer Şehit liderimiz yaşasaydı, o Taksim Meydanı’nı polis araçlarını yakıp yıkan, Apo posterleri açan kişilerin başına yıkardı. Eğer liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu yaşasaydı Başbakan ‘Yüzde 50’yi zor zapt ediyoruz’, ‘1 milyon kişiyi meydanlara yığarız’ gibi cümleleri televizyonlarda değil, Bülent Arınç’ın kulağına bile zor fısıldardı” ifadelerini kullandı.
 
İKTİDAR ADAYI PARTİYİZ
BBP’nin hiçbir partinin arka bahçesi olmadığının altını çizen Turan Demircan, “20 yılını doldurmuş, hiçbir şaibeye bulaşmamış, ülkeyi yönetecek program ve projelere sahip iktidar adayı bir partiyiz. Bu amaçlar doğrultusunda çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” diye konuştu.  
 
DİVAN HEYETİ OLUŞTURULDU
BBP 6’ncı Olağan Kongresi’nde açılış konuşmasının ardından Divan Heyeti’nin oluşturulmasına geçildi. Divan Başkanlığı’na BBP Tekirdağ İl Başkanı Cem Hakan Şalcı, Katip Üyeliğe BBP Çorlu İlçe Başkan Yardımcısı Onur Meriç ve Divan Üyeliklerine de BBP İl Sekreteri Gamze Saygan, BBP Çorlu İlçe Başkanı İsmail Ceylan, BBP Çorlu İlçe Başkan Yardımcısı Sait Sakin ve BBP Çorlu Belediye Başkan Adayı Mehmet Tanrıverdi oybirliği ile seçildi.  
 
FAALİYET RAPORU OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde BBP Çerkezköy İlçe Yönetimi’nin faaliyet raporu okundu. Gelir-Gider hesapları görüşüldü. Gelir ve Gider hesaplarında 17 bin TL ile denklik sağlandığı belirtildi. Faaliyet raporu ve Gelir-Gider hesapları üyeler tarafından oybirliği ile kabul edildi.
 
MEYDANLARA İNMEYİ DOĞRU BULMADIK
Çerkezköy’ün, BBP’nin yüz akı olduğunu belirten BBP İl Başkanı Cem Hakan Şalcı, “Biz kimsenin yanında, önünde ya da arkasında değiliz. Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun ayak izlerine basarak onun yolunda ilerliyoruz. Biz doğrunun yanındayız. Milletin menfaatine olmayan hiçbir düşüncenin yanında olmayız” dedi. BBP olarak Taksim Gezi Parkı eylemleri kapsamında meydanlara inmeyi doğru bulmadıklarını ifade eden Şalcı, “Eylem yapmak insanların en temel hakkıdır. Fakat bu yıkarak yakarak olmamalıdır. Biz hukuk çerçevesinde Türk Milleti’nin hakkını savunuyoruz” dedi. Çerkezköy’den beklentilerinin yüksek olduğunu belirten Şalcı, bir önceki seçimlere oranla daha başarılı bir sonuç elde edeceğinize inanıyorum” dedi.     
 
SEVİYORLAR FAKAT OY VERMİYORLAR
BBP’nin kapanacağı yönündeki şaibeli dedikodulara partililerin tek yumruk olarak gereken cevabı verdiğini kaydeden BBP Çorlu İlçe Başkanı İsmail Ceylan ise, “İnsanlar partimizi seviyor fakat oy vermiyor. İnşallah bu seçimlerde sevgilerini oy vererek partimizi meclise sokacaklardır” dedi. Alperenlerin Taksim Gezi Parkı eylemlerine katılmadığının altını çizen Ceylan, “Alperenler sokağa inmiyorsa bu rahmetli liderimize verdiğimiz sözden dolayıdır. Yoksa kimse Atatürk’ün posterinin yanında Apo itinin posterini açarak eylem yapamaz” dedi. Yapılan seçimin hayırlı olmasını temenni eden BBP Çorlu İlçe Başkan Yardımcısı Onur Meriç ise Taksim Gezi Parkı eylemlerini konuşmaya dahi gerek olmadığını ifade etti. İlk iki günkü eylemlerin ardından yapılan protestoların marjinal gruplar tarafından Taksim Gezi Parkı ile alakası olmayan eylemler olduğunu belirten Meriç, “Biz önümüzdeki seçimler için değil, 20 sene sonrası için vatan adamları yetiştirme gayesindeyiz” dedi.
 
47 DEGEDEN 34’Ü OY KULLANDI
Konuşmaların ardından seçime geçildi. 47 delegeden 34 delege oy kullandı. Kullanılan bütün oyların geçerli sayıldığı seçimler sonucu BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Turan Demircan güven tazeledi. İşte BBP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın yeni yönetiminde Demircan’ın yanı sıra “Salih Küpelioğlu, Cengiz Demir, Gökhan Yılmaz, Serkan Tuncaer, Hasan Aydın, Ramazan Kabarık, Mehmet Bulut, Dahir Kuzik, Selim Arıkök, Nazmi Altun, Fuat Tokgöz, Ahmet Macit, Abdurrahman Nair, Turgay Şeker ve Kabarık, Mehmet Bulut, Dahir Kuzik, Selim Arıkök, Nazmi Altun, Fuat Tokgöz, Ahmet Macit, Abdurrahman Nair, Turgay Şeker ” yer aldı.    
 
Haber / Ahmet KARDEŞ