Bölgesel Ata Model Uçak Şampiyonası ve Havacılık Şenlikleri başladı

Keşan Atatürk Stadyumu’nda 15 okuldan toplam 119 öğrencinin katıldığı Türk Hava Kurumu Keşan Şubesi 5. Bölgesel Ata Model Uçak Şampiyonası ve Havacılık Şenlikleri önceki gün saat 10.00’da

GÜNDEM 8.06.2013 01:49:00 0
 Bölgesel Ata Model Uçak Şampiyonası ve Havacılık Şenlikleri başladı
BAŞARILAR DİLEDİ
Ata Model Uçak Şampiyonası’na Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, Türk Hava Kurumu (THK) Keşan Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Başar, Başkan Yardımcısı Eyyüp Kavazlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kaymakam Dınkırcı “Cumhuriyetimizin Kurucu Büyük Önder Atatürk’ün İstikbal Göklerdedir sözünden hareketle 1925 yılında kurulan Türk Hava Kurumu’nun Tük havacılığının gelişmesinde son derece anlamlı katkıları olmuştur. Ülkemiz ilk defa 1926 yılında kendi uçağını üretmiştir. İlerleyen süreçte inanıyorum ki bilginin ve bilimselliğin çok daha ileri boyutlara taşınması ile artık kendi uçağımızı ve kendimize ait her türlü teknolojik aygıtları üretecek bilgi seviyesine sahibiz. Bunları çok daha ileri noktaya taşıyacak sizin gibi aydın gençlerimiz var. Bizler ilerleyen süreçte inanıyorum ki havacılık sanayisinde de etkin olacağız. Model uçak kursunu başarı ile tamamlayan ve bu yarışmalara katılan başta öğrencilerimizi, öğretmelerimizi ve Türk Hava Kurumu yetkililerini tebrik ediyor. Başarılarınızın devamını diliyorum. Önümüzdeki haftadan itibaren başlayacak olan SBS ve LYS sınavlarına girecek olan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.“ dedi.
 
ÇALIŞMALARINI ÇOK DAHA İLERİYE TAŞIYACAKLAR
Daha sonra Çanakkale Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölümü Öğrencisi Hüseyin Kartol’un yapıp geliştirdiği model uçağın gösterisi izlendi. Dınkırcı “Türk Hava Kurumu tarafından açılan Ata Model Uçak Kurslarında öğrencilerimiz güzel bir hobi ve çalışma edinmişlerdir. İnanıyoruz ilerleyen süreçte Çanakkale Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölümü Öğrencisi Hüseyin Kartol gibi çalışmalarını çok daha ileri noktalara taşıyacak öğrenciler çıkacaktır.” Dedi.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ