Kapaklı’ya kültür merkezi yapılacak

Kapaklı Beyaz Saray Düğün Salonu’nda açılan sergide El ve Makine Nakışı ile Kadın Giyim Kursları’nda gerçekleştirilen 350’ye yakın el emeği göz nuru ürün sergilendi. Kapaklı halkından

GÜNDEM 7.06.2013 00:19:00 0
 Kapaklı’ya kültür merkezi yapılacak
Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi-Kapaklı Belediyesi işbirliğiyle 2012–2013 Eğitim-Öğretim dönemi içinde gerçekleştirilen kursların yılsonu sergisi açılışı dün saat 13.00’da yapıldı.
 
BİRBİRİNDEN DEĞERLİ ÜRÜNLER SERGİLENDİ
Kadın Giyim ve El-Makine Dikiş Nakış kursları olmak üzere 3 ayrı kursta eğitim-öğretim gören toplam 37 kursiyerin ürünlerinin Kapaklı halkının beğenisine sunulduğu sergide elbise, etek, pantolon, bluz, fantezi elbise ve çocuk kıyafetlerinin yanı sıra çeyizlik ürünler, yatak takımları, seccadeler, salon takımları ve geleneksel el nakışı ürünleri sergilendi.
 
BU TİP ORGANİZASYONLARA DEVAM EDECEĞİZ
Geçmiş yıllarda bu tip sergileri Kapaklı’da görme imkânının olmadığını belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Halk Eğitimi Merkezi ve Kapaklı Belediyesi’nin ortaklığı ile birlikte el emeği göz nuru güzelliklerin Kapaklı’da sergilenmeye başladığını ifade etti. Kapaklı’daki kadınların yaptığı ve yapacağı güzelliklerin hayata geçirilmesi ve sergilenmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Mandalı, “Serginin, ekonomik anlamda da Kapaklılı kadınlara katkı sağlayacağını düşünüyoruz. İlerleyen dönemlerde de bu tip organizasyonları devam ettireceğiz” dedi.
 
FARKLI KURSLARA DA KAPIMIZ AÇIK
Kapaklı halkından gelecek talepler doğrultusunda, farklı kurslar da açabileceklerini dile getiren Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Bu konuda istekli olan vatandaşlarımız belediyemize başvuruda bulunsun. Biz de bu doğrultuda elimizden ne geliyorsa yapalım” dedi. Mandalı son olarak, sergide emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Serginin açılış kurdelesini Başkan İrfan Mandalı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal birlikte kesti. Açılışın ardından konuklar sergiyi gezerek ürünleri inceledi.
 
7 MİLYON TL’LİK KÜLTÜR MERKEZİ YAPILACAK
Son zamanlarda Kapaklı Belediye Binası’nda gerçekleştirilen Halk Eğitimi Merkezi kurslarının artık yapılmayacağı şeklinde dedikodular duyduğunu belirten Başkan İrfan Mandalı, “Bu dedikodular, Kapaklımızın ilçe olmasını çekemeyen bazı siyasiler tarafından uydurulan dedikodulardır. Halk Eğitimi Kursları Belediye Binamızda verilmeye devam edilecektir” dedi. Yakın zamanda Beyaz Saray Düğün Salonu’nun yıkılacağını ve buraya yaklaşık 7 milyon TL maliyetli bir Kültür Merkezi yapılacağını ifade eden Mandalı, Kapaklı halkından bu tür dedikodulara itibar etmemelerini istedi.
 
KATILIM YOĞUN OLDU
Açılış programı, çeşitli ikramların ardından sona erdi. Kapaklı Beyaz Saray Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen açılışa Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Serat ve Serpil Sevgi, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Yalçın Memiş, Makine Nakışı ve El nakışı Kursu Öğretmeni Esma Korkmaz, Kadın Giyim Kursu Öğretmeni Ebru Yaman Özdemir, Belediye personeli, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ