Veliköy Belediye Meclisi toplandı

Veliköy Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 10.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda Hanifi Belindir başkanlığında yapıldı.

GÜNDEM 5.06.2013 01:46:00 0
Veliköy Belediye Meclisi toplandı
PROTOKOL İMZALANACAK
Tüm meclis üyelerinin eksiksiz katıldığı toplantı saygı duruşu ve bir önceki meclis karar özetinin okunması ile başladı. Toplantının ilk gündem maddesinde Atık Su Arıtma Tesisi ile ilgili protokolün imzalanması konusu görüşüldü. Gündem maddesi ile ilgili açıklama yapan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy Belediyesi’nin önceki gün yapılan meclis toplantısında aynı protokolün olduğu gibi imzalanması yönünde karar aldığını belirterek “Bütün belediyelerin bu protokolü imzalaması gerekiyor” dedi. Belindir’in bilgilendirmesinin ardından protokolün imzalanması konusu oy birliği ile kabul edildi.
 
FESTİVAL TARİHİ BELLİ OLDU
İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Keşkek Festivali ve Halk Konseri düzenlemesi konusunun görüşülmesine geçildi. Başkan Belindir, önceki meclis toplantılarında Veliköy Belediyesi olarak Keşkek Festivali düzenlemesi yönünde karar aldıklarını ifade ederek “Şimdi alınan kararı uygulamak için meclisimizden yetki almamız gerekiyor. Keşkek Festivali 6 Temmuz Cumartesi günü yapılacak. Keşkek Festivali ile birlikte çok sayıda açılış ve temel atma törenini de aynı güne denk getirmeyi ve bu önemli günümüze bir Bakanımızı davet etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.
 
TRAFO ALANI BELİRLENECEK
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde ‘Yeni Trafo Alanlarının İhdası’ konusu görüşüldü. Park alanı içinde bulunan trafonun görüntü kirliliğine neden olduğunu söyleyen Hanifi Belindir, en azından trafo binasında tadilat yapılarak görüntü kirliliği giderilebilir” dedi. Yeni Trafo Alanı İhdası konusu görüşülmek üzere oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.
 
HAFRİYAT ALANI BELİRLENDİ
İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından belde sınırları içerisinde hafriyat alanlarının belirlenmesi konusunun görüşülmesine geçildi. Konunun geçtiğimiz yıllarda da çok kez meclis gündemine alındığını fakat hafriyat alanı olarak belirlenen yerlerin DSİ ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından uygun görülmediğini ifade eden Başkan Hanifi Belindir, “Firmalar özel mülkiyetlerle anlaşarak hafriyatlarını istedikleri yere boşaltabiliyor. Hafriyat alanımız olmadığı için bu firmalara müdahale edemiyoruz. Eğer belediyemiz tarafından bir hafriyat alanı belirlenir, DSİ ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından uygun görülürse, bu firmalara müdahale etme imkânımız olacak. Bu şekilde belediyemiz önemli bir gelir kaynağına kavuşmuş olacak” dedi. Veliköy’de 3327 parseldeki belediye hizmet alanı ve 474 adadaki belediye hizmet alanı ve yeşil alanının “Hafriyat Alanı” olarak belirlenmesi konusu oybirliği ile kabul edildi.  
 
JANDARMAYA ARAÇ TAHSİSİ
Toplantıda son olarak Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı’nın araç talebi görüşüldü. Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından 45 bin TL maliyetli 1 adet Ford Connect marka araç talep edildiğini söyleyen Belindir, “Ben komutanımıza taleplerini meclise sunacağımı, mecliste uygun görülmesi ve belediyenin bütçesinin yeterli olması halinde taleplerini karşılayabileceğimizi söyledim” derken, talep meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.
 
İLK KEPÇE VURULDU
Toplantı sonrası meclis üyeleri ile birlikte Meydan Projesi’nin gerçekleştirileceği alana giden Başkan Hanifi Belindir, “Meydan projemiz oldukça gecikti. Fakat bugün meclis üyelerimiz ile birlikte ilk kepçeyi vurmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Projemizin 110 gün içinde tamamlanmasını hedefliyoruz” dedi. Başkan Belindir Veliköy IOSB’de devam eden yol yapım çalışmalarının da 1.5 ay içinde tamamlanacağını ifade etti. IOSB kararı alınalı yaklaşık 1 yıl olduğunu söyleyen Hanifi Belindir, “7 Islah OSB içinde hiçbir sıkıntısı olmayan tek belediye Veliköy Belediyesi’dir. Biz Islah ibaresinde kurtulmak için, diğer IOSB’lerin gerekli prosedürleri yerine getirmesini, toparlanmalarını bekliyoruz. İnşallah Temmuz Ayı’da 7 IOSB de OSB olacak ve kendi yönetimlerini oluşturacaklar” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ