“Sanat eserleri, kültürün yaşayan varlıklarıdır”

Kapaklı Gazi Ortaokulu tarafından Görsel Sanatlar Teknoloji Tasarım Sergisi dün düzenlenen törenle açıldı.

GÜNDEM 5.06.2013 01:35:00 0
“Sanat eserleri, kültürün yaşayan varlıklarıdır”
KÜLTÜRÜN YAŞAYAN EN ÖNEMLİ VARLIKLARI
Sabah saatlerinde düzenlenen açılış törenine Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın yanı sıra Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Yalçın Memiş, AK Parti İlçe Teşkilatı üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Okul Aile Birliği Başkanı Rıdvan Doğan “İnsanların duygularını, düşüncelerini ve olayları beceri ve düş gücü kurarak ifade etme araçlarından biri olan resim, diğer sanat dalları gibi tarih boyunca var olmuştur. Öğrencilerimizin yaratıcı kişiliğini, üslubu ve özgünlüğü ile birleştirildiğinde ortaya çıkan sanat eserleri bir kültürün yaşayan en önemli varlıkları olmaktadır” dedi.
 
HER ÇALIŞMASI ÇOK ÖNEMLİ
Bu serginin her çalışmasının çok değerli olduğunu ifade eden Doğan “Bu sergide yer alan her çalışmanın, her çizginin farklı ve kelimelerle tarif edilmeyecek kadar değeri vardır. Okulumuzda yapılan ilk sergi olması sebebiyle bu çalışmalar ayrı bir önem taşıyacak. Biz yapılan bu çalışmalardan dolayı çok mutluyuz ve gururluyuz. Emeği geçen bütün öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz” diye konuştu.
 
İL BİRİNCİSİ OLDULAR
Atık pil toplama kampanyası ile ilgili bilgi veren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da “Geçmiş olduğumuz yıllarda okullarımızda lokal anlamda pil konusu ile ilgili yarışlar vardı. Geçen sene Kapaklı Gazi İlköğretim Okulu birinci olmuştu. İlçemizde bulunan bir diğer okulumuz Cumhuriyet ilköğretim okulu üçüncü seçildi. Okullarımıza ödül olarak ise atık pil toplama makinesi teslim ettik. Öğrenciler atık pili makineye bertaraf ederek misket veriyor. Çok misket toplayan çocuklara belediye olarak güzel hediyeler vereceğiz. Misketleri toplamaya devam edin” dedi. Yıldızkent Ortaokulu’nun bu yıl Tekirdağ genelinde düzenlenen yarışmalarda 500 kilo pil toplayarak Tekirdağ birincisi olduğunu söyleyen Mandalı, öğrencileri kutladı.
 
SERGİYİ GEZDİLER
Mandalı açılan Görsel Sanatlar Teknoloji Tasarım Sergisi’nin Kapaklı’ya hayırlı olması temennisinde bulunarak “Resim sergisi salonunu açacağız. Emeği geçen öğretmen ve öğrenci arkadaşlarımız bu güzellikleri bize sergileyecekler. Hepsini canı gönülden kutluyorum” dedi. Protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetliler sergiyi gezdi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ