“İlçemize büyük gurur yaşattılar”

15 Kasım 2012 tarihinde başlayıp 30 Nisan 2013 tarihinde sona eren Atık Pil Toplama Kampanyası sonucu, öğrenci başına düşen pil miktarına göre, en çok pil toplayan okul Yıldızkent Ortaokulu oldu. Yıldı

GÜNDEM 3.06.2013 00:57:00 0
“İlçemize büyük gurur yaşattılar”
Kapaklı Belediyesi sınırları içerisinde faaliyet gösteren okullar arasında düzenlenen Atık Pil Toplama Kampanyası sonucu ilk üçe giren okullar belirlendi.
 
553 KİLOGRAM ATIK PİL TOPLADILAR
Kapaklı Belediyesi-TAP (Taşınabilir pil üreticileri ve ithalatçıları) Derneği işbirliği ile yürütülen Atık Pil Toplama Kampanyası’nın sonuçlandığını ifade eden Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Yıldızkent Ortaokulumuz toplam 553 kilogram atık pil topladı. Bu öğrenci başına 608 gram atık pil ediyor. Bu kapsamda Yıldızkent Ortaokulumuz 3 yıldır devam eden projemizde 2. defa en çok atık pil toplayan okul olmuştur” ifadelerini kullandı.
 
HANGİ OKUL NE KADAR ATIK PİL TOPLADI?
Yıldızkent Ortaokulu’nun bu başarısıyla Kapaklı’da birinci olmasının yanı sıra Tekirdağ genelinde de birinciliğin sahibi olarak, ilçeye büyük gurur yaşattığını söyleyen Başkan İrfan Mandalı, “Kapaklı’da 553 kilogram atık pil toplayan Yıldızkent Ortaokulu en çok atık pil toplayan okul olurken, 190 kilogram atık pil toplayan Kapaklı Gazi Ortaokulu ikinci, 92 kilogram atık pil toplayan Kapaklı Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu ise üçüncü oldu” dedi. DÜNYA ÇEVRE GÜNÜNDE ÖDÜLLENDİRİLECEK
En çok atık pil toplayan 3 okulun belediye tarafından ödüllendirileceğini söyleyen Başkan Mandalı, “Tekirdağ’da birinci olan okulumuz Yıldızkent Ortaokulu, TAP Derneği tarafından da 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde ödüllendirilecek” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ