Yıkım’da 2. perde

Kapaklı'da hazine arazileri üzerine yapılan yapılar Kapaklı Belediyesi Zabıta ekiplerince yıkılıyor. Yıkım yapılan iş yeri sahipleri yıkıma tepki gösterdi. Çerkezköy İlçe Emniyet MüdürlÃ?

GÜNDEM 1.06.2013 02:52:00 0
 Yıkım’da 2. perde
Çerkezköy Kaymakamlığı’nın kararı doğrultusunda, 6 ay önce Kapaklı’da hazine arazileri üzerinde bulunan yapıların yıkılacağının tebliğini yapan Kapaklı Belediyesi yıkım ekipleri, dün tekrar harekete geçti.
SABAH ERKEN SAATLERDE HAREKETE GEÇTİLER
Kapaklı Belediyesi yıkım ekipleri 448 ada 1 parseldeki Köybaşı İnşaat Malzemeleri’ne ait bina, 460 ada 1 parselde bulunan Halim Danacı parkındaki bina, 494 ada 2 parseldeki Atlaş Yapı-Ses Yapı-Dursun Yapı parke taş imalathanesi bina ve yığma yapılar, 1530 ada 1 parselde bulunan Aygaz Tüp Deposu’ndaki depo ve 2 katlı bina, 1040 ada 2 parsel ve 1576 ada 2 ve 269 parsellerdeki hayvan barınakları, bahçeler ve zirai alet koyulan çit ile çevrili alanlardaki yapıların yıkımı için dün sabah saat 09.30 sıralarında harekete geçti. Ekipler. tüm tepkilere rağmen işyeri sahiplerini ikna ederek yıkım çalışmalarını tamamladı.
TEPKİLERİNİ BELEDİYE EKİPLERİNE GÖSTERDİLER
Çerkezköy Kaymakamlığı'nın kararı doğrultusunda yıkımı gerçekleştirdiklerini belirten Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kendilerinin konu ile alakalarının olmadığını ifade etti. Mithatpaşa Caddesi ve Karagöz Gölü Deresi civarındaki hazine arazilerinde iş yeri ve çiftliği bulunan vatandaşlar, karşılarında Çerkezköy Kaymakamlığı’ndan herhangi bir yetkili bulamayınca tepkilerini Kapaklı Belediyesi yetkililerine gösterdiler.
YIKIM 6 AY ÖNCESİNDEN TEBLİĞ EDİLDİ
Yerlerini Milli Emlak'tan kiraladıklarını öne süren iş yeri sahipleri, yıkım kararının neden alındığını bilmediklerini belirtti. Belediye yetkilileri ise yıkım kararının kendilerine ait olmadığını belirterek, "Bize Kaymakamlık vasıtası ile Mal Müdürlüğü'nün aldığı yıkım kararı geldi. Bu karar sizlere 6 ay önce tebliğ edildi. Size gerekli süre tanındı. Biz şimdi bu kararı uyguluyoruz" ifadelerini kullandı.
KANUNSUZ İŞ YAPMAYIN
Yıkım sırasında Kapaklı Belediyesi ve Çerkezköy Kaymakamlığı’nın kanunsuz hareket ettiğini ve görevi kötüye kullandığını iddia eden 1530 ada 1 parselde bulunan Aygaz Tüp Deposu’nun sahibi Ümit Bayraktar, “5393 sayılı Belediyeler Kanunu’nun 15. maddesinin m bendine göre belediyeler sorumlulukları altında bulunan alanlar içerisinde ‘Tehlikeli Madde Depolama Alanı’ bulundurmak zorundadır. Bana böyle bir alan gösterin ben de malımı oraya taşıyayım. Yeter ki bana kanunu uygulayın. Kanunsuz iş yapmayın” dedi.
2006’DA DİLEKÇE VERDİM
Mevcut depo alanını 2002 yılında ‘Tüp Deposu’ olarak belediyeden kiraladığını kaydeden Ümit Bayraktar, “2006’da belediye tarafından belirlenecek ‘Tehlikeli Madde Depolama Alanı’na taşımak istediğimi dilekçeyle belediyeye bildirdim. Şimdi Mal Müdürlüğü’nün ve Kapaklı Belediyesi’nin eksikliğinin bedelini ben mi ödeyeceğim? Başkan telefonlarıma çıkmıyor. Tesadüfe bakın ki Çerkezköy Kaymakamı da izne çıkmış” diye konuştu. Kapaklı’da 5 esnafın tüplerini evinin bodrumuna depoladığını iddia eden Bayraktar, “Belediye bu kişilere neden göz yumuyor?” diye sordu. Kendisine '' Tehlikeli Madde Depolama Alanı'' tahsis edilmesini isteyen Bayraktar, Belediye ekiplerinin tavsiyesi üzerine tüplerini Kapaklı otogarına taşıyarak yıkıma razı geldi. 
MİLLİ EMLAK’IN KARARINI GÖSTERDİ
Keleşler Halı Saha sahibi Mustafa Keleş ise kendilerine yapılan yıkım kararına ilişkin tebliğden sonra Milli Emlak ile görüştüklerini belirterek, “Milli Emlak Müdürü İlhami Taşkın, Keleşler Halı Saha ve Deposu olarak kullanılan yapıların 2886 sayılı kanunun 51. maddesinin g bendine göre kiralanması uygun görüldüğünü belirtti. Milli Emlak Müdürlüğü’nden bu doğrultuda karar çıktı. Biz bu belgeyi kendimiz yazmadık. Benim bu yasal haklarım varken depom nasıl yıkılıyor?” diye konuştu.
Haber / Ahmet KARDEŞ