ÇTSO’da yönetim kurulu başkanı ve meclis başkanı seçildi

Pazar günü gerçekleştirilen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinin ardından göreve seçilen yeni meclis üyeleri dün ilk toplantılarını yaparak meclis başkanı, meclis başkan yardımcılar

GÜNDEM 30.05.2013 01:03:00 0
 ÇTSO’da yönetim kurulu başkanı ve meclis başkanı seçildi
Kozuva başkan, Ülker meclis başkanı
Pazar günü gerçekleştirilen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde göreve gelen yeni meclis ilk toplantısını dün saat 10.00’da yaptı. Toplantıya en yaşlı üye sıfatıyla Taha Ülker başkanlık etti.
 
MECLİS ÜLKER BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI
Meclis başkan vekili Taha Ülker seçimler öncesinde yaptığı konuşmada yaşını çok sevdiğini ifade ederek “En yaşlı üye sıfatıyla meclise başkanlık etmekten onur duyuyorum” dedi. Elbiselere sarı kravatın çok yakıştığını ifade eden Ülker “Ama şuandan itibaren seçim sürecindeki amaçla değil yakıştığı için kravatı takacağız” diye konuştu. Artık seçim sürecinde mavi kravat takanların da temsilcisi olacaklarını söyleyen Ülker “Birbirimize sevgili ve saygılı olalım. Saygıda kusur etmeyelim” dedi.
 
MECLİS DİVAN HEYETİ SEÇİLDİ
Ülker’in konuşmasının ardından seçimlere geçildi. Süleyman Kozuva tarafından meclis başkanlığına Taha Ülker, Meclis başkan yardımcılıklarına Asım Yavuzarslan ve Gürel Kızılto, meclis katip üyeliğine de Göksel Bozdağ önerildi. Taha Ülker’den alacakları çok şey olduğunu ifade eden Süleyman Kozuva, “Onun tecrübelerinden faydalanacağız. Onun bizi en iyi şekilde temsil edeceğini düşündüğümüz için böyle bir öneride bulunduk” dedi. Mehmet Erdoğan ve Muharrem Yamaç’ın katılamadığı seçimler tek liste ile yapıldı. 25 oyun tamamının geçerli sayıldığı seçimde Meclis Başkanlığına Taha Ülker, Meclis Başkan Yardımcılığına Asım Yavuzarslan ve Gürel Kızılto, meclis katip üyeliğine de Göksel Bozdağ seçildi.
 
BİRBİRİMİZE OLAN SAYGIMIZI YİTİRMEYELİM
Meclis Başkanlığına seçilen Taha Ülker, meclis üyelerine teveccühlerinden dolayı teşekkür etti. Bu göreve seçilmesinin ardından duygulu anlar yaşayan Ülker, “Biz tüm esnaf ve sanayi kuruluşlarının yararına olacak şekilde çalışma sergileyeceğiz. 4 sene sonra seçimleri, çalışmalarımızla kazanacağız” diye konuştu. Meslek komitelerinin çok iyi çalıştırılması gerektiğini ifade eden Ülker “Onların sahaya inmesini sağlamalıyız. Birbirimize olan saygımızı yitirmeyelim” dedi. Yapılan seçimin ardından Süleyman Kozuva ve meclis üyeleri, meclis başkanlığına seçilen Taha Ülker’i tebrik etti. Taha Ülker de tüm meclis üyelerine çikolata ikram etti.
 
YÖNETİM KURULU BAŞKANI SÜLEYMAN KOZUVA
Saat 11.30’da da İlçe Seçim Kurulu görevlileri huzurunda yönetim kurulunun seçimi yapıldı. Yönetim kurulu için ilk oyu meclis başkanı Taha Ülker kullandı. 26 meclis üyesinin oy kullandığı seçimlerde yönetim kurulu başkanlığına Süleyman Kozuva seçilirken, yönetim kurulunda İsmail Akın, Mehmet Danyeli, Metin Taşdelen, Mustafa Seçkin, Dilaver Burak ve Murat Seymen yer aldı.
 
DİSİPLİN KURULU SEÇİLDİ
Disiplin Kurulu Seçimlerinde de 26 üye oy kullandı. Yapılan disiplin kurulu seçimlerinde kurula oy birliği ile Arzu Mandalı Sucu, Bülent Eres, Turhan Bahtiyar, Özkan Yaman, Vahdettin Er ve Ahmet Çetin seçildi.
 
TOBB DELEGELERİ BELİRLENDİ
Son olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği delegeliği seçimi yapıldı. Seçimlere Süleyman Kozuva’nın önerdiği tek liste ile gidildi. Seçimin ardından TOBB delegeliğine 26 oy ile Rahmi Yılmaz, İsmail Akın, Muharrem Yamaç, Mehmet Savaş, Talip Sivri ve Aktaş Güler seçildi.
 
TEŞEKKÜR ETTİ
Seçimlerin ardından basın açıklaması yapan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva basın açıklaması yaptı. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerini sarı liste olarak kazanmanın haklı sevincini ve gururunu yaşadıklarını belirtti. Kozuva “Bizlere seçim yarışında destek olan, olmayan tüm üyelerimize, basın mensuplarına ve yanımızda olduklarını hissettirerek destek veren tüm dostlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
 
RENGİMİZİN ADI ARTIK HİZMET
Yola çıktıkları ilk günden itibaren sarı olarak belirledikleri renklerinin adının bugünden itibaren ‘hizmet’ olacağını belirten Kozuva “Hangi grubu desteklerse desteklesin üyelerimiz hak ettikleri hizmeti ve desteği odamızdan alacaklardır. Bizler Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi olarak ilkemizi ‘hizmet ve şeffaflık’ olarak belirledik. Şimdi birlik olma ve hizmet etme zamanıdır. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası sınırları içerisindeki tüm üyelerimizle yakından ilgilenerek gereken hizmeti sağlayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Şimdi bizim için seçim yarışı bitmiş, hizmet yarışı başlamıştır” diye konuştu.
 
ÖRNEK BİR KİŞİLİK
Seçimlerde yarıştıkları Dursun Ali Tever’in hem şahsiyetiyle hem de sanayiciliği ile örnek bir kimlik teşkil ettiğini söyleyen Kozuva “Tever ile ilgili çıkan bazı haberleri beni ve ekibimi fazlasıyla üzdü. Basın özgürlüğüne asla müdahale etmemiz söz konusu değildir. Ancak değerli basın camiamızdan ricam rencide edici haberlere müsaade etmemeleridir” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ