Öğrencilerden büyük başarı

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) düzenlediği 'Bu benim eserim' yarışmasında, 78 bin proje arasında birinci seçilen Büyükevren Aziz Yörük İ

GÜNDEM 30.05.2013 00:02:00 0
 Öğrencilerden büyük başarı
ÖĞRENCİLERİN DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ
İlçe Kaymakamı Fatih Baysal, ilçeden başarılı projeler çıkmasının gurur ve mutluluk verici olduğunu, ilçenin başarısının tüm ülkemizde hissedildiğini ifade etti. Öğrencileri başarılarından dolayı tebrik eden Baysal, bu tür çalışmalarda öğrencilerin destekçisi olacaklarını sözlerine ekledi.
 
78 BİN PROJE ARASINDAN BİRİNCİ OLDU
Proje Danışmanı Büyükevren Aziz Yörük Ortaokulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Hakan Demirel, 2012-2013 öğretim yılında Edirne'den yarışmaya 102 proje başvurusu yapıldığını ve Türkiye genelindeki 78 bin proje arasından birinci olmanın gurur verici bir duygu olduğunu, özellikle ailelerin eğitime verdiği önemin çok önemli olduğunu ifade etti.
 
100 ESER SEÇİLDİ
Yarışmada 78 bin eser arasından 50 kategoride birinci ve ikinci seçildiğini ifade eden Demirel, öğrenciler Özlem Uysal ve Özlem Kurtuldu’nun ise birinciler arasında yer aldığını ifade etti. Özlem Uysal, "Lekelere düşman proje" ile yarışmada birinci olduklarını söyledi. Projeyi yağ lekelerini profesyonel olarak temizlemek amacıyla yaptıklarını belirten Uysal, "Lekeler günlük hayatın bir parçasıdır. Biz de buna karşı geliştirdiğimiz projeyle bu durumu ortadan kaldırıyoruz. Ev hanımlarının işi fasulye suyu yöntemiyle daha da kolaylaşacak" dedi.
Özlem Kurtuldu ise, lekelerin kaynamış fasülye suyuyla büyük oranda arındığını söyledi. Yarışma, ülke içerisinde bilim adamı yetiştirilmesi amacıyla yılın belli dönemlerinde düzenleniyor. Bu yılki yarışmada sunulan 78 bin projeden 100 eser Bakanlık ve TÜBİTAK tarafından sergilenmeye layık görüldü.
 
Haber / Menşure KARDEŞ