Bahar şenlikleri düzenlendi

Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı ve beraberinde İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Engin Sakallıoğlu ve İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, önceki gün Küçükdoğanca Köyü Kalkındırma ve D

GÜNDEM 27.05.2013 23:07:00 0
Bahar şenlikleri düzenlendi
TEBRİK ETTİ
Kaymakam Dınkırcı, burada Köy Muhtarı Hüseyin Soran, Dernek Başkanı Selahattin Gül ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Akabinde de Dınkırcı, İstanbul’dan gelen misafirleri dolaşarak hoş geldin ziyaretinde bulundu. Kaymakam Dınkırcı İstanbul merkezli Küçükdoğanca Köyü Kalkındırma ve Dayanışma Derneği’nin organizasyonu ile İstanbul’dan yaklaşık 400 kişi, doğdukları toprakları unutmayarak yeni nesillerin köyle bütünleşmesi, sosyal kültürel ve ekonomik yardımlaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergilediklerini belirterek, bu organizasyonu düzenleyen başta Dernek Başkanı Selahattin Gül, Dernek Yönetim Kurulu’na, Köy Muhtarlığı ve programa emeği geçenleri tebrik etti.
 
RAKAMSAL VERİLERİ AKTARDI
Dınkırcı, Keşan ve Küçükdoğanca Köyü ile ilgili rakamsal veriler aktararak özellikle köyde toprak tahlili, tarım sigortası, alternatif tarım ürünleri, açık ve yarı açık hayvancılık ile yem bitkilerinin ve çiftçinin müteşebbislerin işletmelerindeki ölçek sorunları nedeni ile şirket kooperatif ve üretici birliği bazında bir araya gelmelerinin önemine değinerek, öğrencilerin eğitimi ile ilgili herkesin daha yakinen ilgilenmelerinin önemine işaret etti. Programa katılanlar yöresel sanatçılar ve folklor ekibi eşliğinde eğlenip, pikniklerini yaparak bahar şenliğinin doyasıya tadını çıkarttı. Köydeki programa Havsa Kaymakamı Barış Demirtaş da katıldı.
 
İNCELEMELERDE BULUNDU
Bekir Dınkırcı, buradaki programından sonra köyde bulunan Selahattin Gül ve kardeşlerine ait ve yaklaşık 150 başlık Saanen Keçi Çiftliğinde incelemelerde bulunarak günlük 4 litre süt veren ve insan sağlığı acısından anne sütünden sonra en değerli süt olan keçi sütünün önemine değinerek çiftlik yetkililerinden bilgi aldılar. Akabinde de yine Selahattin Gül ve kardeşlerine ait yaklaşık 40 dekarlık santa maria ve deveci armudu bahçesini inceleyerek Keşan'ın geleceği bakımından kapama meyve bahçesinin önemini belirterek civardaki buğday tarlasında rekolte incelemesinde bulundu.
 
Haber / Cihangir ARIK