Edirne el sanatları Nessebar’da

Avrupa Birliği Bulgaristan-Türkiye IPA Sınır Ötesi İşbirliği programı kapsamında Bulgaristan Nessebar Belediyesi’nin koordinatör olarak yürüttüğü, Bulgaristan Burgaz Bölgesel Turizm Derneği, Edirn

GÜNDEM 26.05.2013 20:11:00 0
Edirne el sanatları Nessebar’da
3 GÜN AÇIK KALDI
Yürütülen proje faaliyetleri kapsamında düzenlenen sergi 3 gün süreyle açık kaldı. Turizm sezonu hazırlıkları tamamlanan şehirde el sanatları sergisi büyük ilgi gördü. Proje kapsamında faaliyetlere katılan Fikriye Kipriye,Arzu Pehlivan,Gülşen Korkmaz,Özcan Abacı, Zafer Günal,Orhan Tahsin Yurtsever’in katıldıkları sergide Hat sanatı, Minyatür sanatı, El işi süslemeler, mis sabunları, minyatür at arabası,fayton, minyatür kıspet, ipek kozası çalışmaları gibi oldukça ilgi çekici ürünler sergilendi.
 
İLGİSİNİ ÇEKTİ
Edirne el sanatlarının özellikle Nessebar’da yaşayan Bulgar esnafların ilgilisini çektiğini belirten Edirne ESOB Başkanı Emin İnağ “Edirnemizin el sanatları özellikle Bulgar esnaflarca talep görmekte. Bulgaristan’ın en önemli turizm merkezi olan Nessebar’ın yılda 5 milyonun üzerinde turist çektiği belirtildi. Edirne el sanatı ürünlerini bu projemiz kapsamında bu bölgede tanıtarak bu bölgeye ihracatı konusunda çalışmalar yapıyoruz. Projemiz kapsamında Bulgar ortağımız tarafından her iki bölgede de pazar araştırması yapılıyor. Biz Edirnemizin ve el sanatlarının reklamını yaparak hem bu bölgeye gelen turistlerin Edirne’ye gelmelerini sağlamaya çalışıyoruz hem de ürünlerimiz için komşu ülkelerde Pazar oluşturmayı hedefliyoruz.” dedi.
 
Haber / Cihangir ARIK