Naci Bostancı, hemşerilerini ziyaret etti

AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı, Kapaklı’daki Gümüşhacıköylü hemşerilerini ziyaret etti. Naci Bostancı ve beraberindeki heyetini Gümüşhacıköy Derneği Başkanı Hayati Çakan ve dernek ?

GÜNDEM 26.05.2013 18:37:00 0
Naci Bostancı, hemşerilerini ziyaret etti
AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı Kapaklı’da yaşayan Gümüşhacıköylüleri ziyaret etti.
 
MİLLETİN DESTEĞİYLE BAŞLATACAĞIZ
AK Parti Çerkezköy Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen Siyaset Akademisi Programına katılmak üzere Çerkezköy’e gelen Amasya Milletvekili Prof. Dr. Naci Bostancı, önceki akşam saat 19.30’da Kapaklı Gümüşhacıköy Derneği’ni ziyaret etti. Dernekte hemşerileri ile sohbet eden Naci Bostancı, terör konusunda değerlendirmelerde bulundu. Terörün ancak halk desteği ile bitebileceğine inandığını söyleyen Bostancı, “Ülkemizde, çocuğu dağda ölmüş kişiler, oğlu askerde şehit düşmüş aileler ve köylerini boşaltmak zorunda kalan insanlarımızla uzun görüşmelerimiz sonucunda çözüm sürecini başlatma kararı aldık. Bir buçuk yıl boyunca ülkemizin batısından doğusuna kadar birçok yerini gezdik. Çözüm sürecinde en önemli özelliğin vicdan olduğuna inanıyorum. Türkiye bunu başaracak. Bunu milletin desteğiyle başaracağız” dedi.
 
HALKIN DESTEĞİYLE BİTECEK
Kimseler ölmeden, doğru ve yanlışların konuşularak çözümün sağlanacağını belirten Bostancı, “Çözüm sürecinde önemli olan şey, halkın destek vermesidir. Halkımızın bu konudaki destekleri bizlerin bu konuda başarılı olmasını sağlayacaktır. Zaten demokraside budur. Biz de demokratik bir metotla kanın durmasını sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.
 
30 YILLIK ACI BİTECEK
Gümüşhacıköy Derneği ziyaretinde, dernek üyelerinin ‘Her insan zor şartlar altında yaşamaktadır. Zor şartlar nedeni ile insanlar dağa mı çıkmalılar’ şeklindeki sorusunu cevaplandıran Bostancı, “Terör olaylarının arkasında 30 yıllık kan ve acı bulunmaktadır. Bu işlerin öyle kolay çözülebileceğini zannetmeyin. Ya dövüşeceksin ya da barışacaksın. Bundan başka bir yol olduğuna inanmıyorum. Şehit cenazeleri geldiğinde hükümeti becerisizlikle itham etmekteydiler. Bu gün ise terör meselesi çözümle halledilemez diyorlar” şeklinde konuştu.
 
5 BİN VATANDAŞIMIZ ŞEHİT EDİLDİ
 Şiddetin refleksleri harekete geçirdiğini belirten Bostancı, “Biz insan olmamız sebebiyle meselelerimizi şiddetle değil aklımızla çözmek zorundayız. 22 bin pkklı öldürüldü. 8 bin güvenlik görevlisi ve 5 bin de vatandaşımız şehit edildi. Bütün bu insanların anaları, babaları, teyzeleri ve halaları vardı. Çözüm, kimsenin cebinde değildir. Demokratik ortamda halkın görüşü ile sağlanabilir. Akıl ve mantıkla konuşarak insanımızı terör belasından kurtulabiliriz.” değerlendirmesini yaptı.
 
İKİ TEŞKİLAT BİR ARADA
Kapaklı Gümüşhacıköy Derneği ziyaretinde Amasya Milletvekili Naci Bostancı ile birlikte, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, AK Parti Kapaklı Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Oral, Akın Yılmaz, AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Salih Bezgin, Osman Aşık, AK Parti Karaağaç Belde Başkanı Metin Kanat, AK Parti Kapaklı Gençlik Kolları Başkanı Fazıl Aydın ve Gümüşhacıköy Derneği Başkanı Hayati Çakan ve dernek üyeleri hazır bulundu.
 
Haber / Asim YAVUZ