Üniversite Hastaneleri Birliği15. Toplantısı başladı

Üniversite Hastaneleri Birliği15. Toplantısı açılış programı, Trakya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde önceki gün Balkan Kongre Merkezinde yapıldı.

GÜNDEM 26.05.2013 18:09:00 0
Üniversite Hastaneleri Birliği15. Toplantısı başladı
BAKAN MÜEZZİNOĞLU DA KATILDI
Törene, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Valisi Hasan Duruer, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği üyelerinden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, On Dokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ve Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Hatun ile çok sayıda rektör, tıp fakültesi dekanları, başhekimler, bürokratlar ve temsilciler katıldı.
 
NÖBET TOPLUMSAL BİR GÖREVDİR
Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oda Orkestrasının konserinin ardından açılış konuşmalarına geçildi. Açılışta konuşan Rektör Yörük, doktor nöbetini Mehmetçiğin nöbetiyle özdeş tuttuğunu belirtti. Nöbetin toplumsal bir görev ve topluma sunulan bir hizmet olduğunu ifade eden Yörük “Toplumun uluları, topluma hizmet edenlerdir, başta sayın bakanımız olmak üzere aziz milletimize 7 gün 24 saat hizmet eden siz ulularımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
 
HENÜZ MERDİVENİN İLK BASAMAĞINDAYIZ
Türkiye'nin sağlıkta aldığı mesafeyi iki gün önce Cenevre'de katıldığı Dünya Sağlık Asamblesi'nde daha iyi fark ettiğini ifade eden Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu da “Orada Türkiye'nin geldiği noktayı insan daha iyi fark ediyor. Kat ettiği mesafeleri orada daha iyi analiz eden kişilerle paylaşıyor. Henüz merdivenlerin ilk basamağındayız. Türkiye'nin bu anlamda kat etmesi gereken mesafeler var. Bunun en önemli sac ayaklarından bir tanesi de tıp fakülteleri ve üniversitelerimizdir” diye konuştu.
 
GELİNEN NOKTAYI ANLATTI
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun “Üniversite Hastaneleri Sorun ve Çözüm Önerilerinde Gelinen Nokta” başlıklı konuşmasıyla katıldığı oturumun başkanlığını Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet yaptı.
 
Haber / Cihangir ARIK