ÇTSO'da geri sayım başladı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın merakla beklenen seçimleri yarın yapılacak.

GÜNDEM 25.05.2013 03:23:00 0
ÇTSO
27 MECLİS ÜYESİ SEÇİLECEK
10 grupta yapılacak seçimlerde mevcut başkan Dursun Ali Tever’in mavi listesi ile Süleyman Kozuva’nın sarı listesi yarışacak. Geçtiğimiz dönem 33 meclis üyesi bulunan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda grup sayısının düşmesi ile birlikte meclis üyesi sayısı da düştü. Gruplardan 2,9 ve 10’uncu grupta 2 meclis üyesi çıkarken, 1, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8’inci gruplarda da 3’er olmak üzere yeni dönemde görev yapacak toplam 27 meclis üyesi belirlenecek.
 
2 BİN 355 KİŞİ OY KULLANACAK
Yarın yapılacak olan seçimlerde şahıs ve şirket olarak toplam 2 bin 355 kişi oy kullanacak. 1. Meslek Grubunda 293, 2. Meslek Grubunda 138, 3. Meslek Grubunda 263, 4. Meslek Grubunda 474, 5. Meslek Grubunda 253, 6. Meslek Grubunda 338, 7. Meslek Grubunda 156, 8. Meslek Grubunda 232, 9. Meslek Grubunda 114 ve 10. Meslek Grubunda 94 kişi oy kullanacak.
 
2. GRUPTA ORTAK LİSTE HAZIRLANDI
Dursun Ali Tever yedinci gruptan, Süleyman Kozuva da dördüncü gruptan çıkmak için mücadele edecek. Her iki aday da seçim için listelerini hazırlarken, tekstil grubu olan 2. Grupta ise seçimlere mavi ve sarı listenin ortak listesi ile girilecek. Ortak listede Buyruk Tekstil LTD ŞTİ’den Saim Buyruk, Bross Tekstil A.Ş.’den Asım Yavuzarslan, Emre tekstil LTD ŞTİ’den M.Gürdal Adal, Yako Tekstil A.Ş.’den Necip Melikoğlu ve Nida Halı Tekstil LTD ŞTİ’den Önder Ayaksız yer alıyor.
 
4. GRUPTA 3 LİSTE YARIŞACAK
4’ncü Meslek Grubu’ndan ise sarı ve mavi listenin yanı sıra bağımsız olarak girecek olan meclis üyesi adayları Erol Buz, Hanifi Yüzbaşı, Güntay Çakır, Hayrettin Atay, İrfan Bora, Mehmet Aratemur ile Kadri Uçkun da beyaz liste ile yarışacaklar.
 
DAHA İYİ SEVİYEYE GETİRMEK İÇİN GAYRET GÖSTERECEĞİZ
Sarı Liste ile ÇTSO Başkanlığına aday olan Süleyman Kozuva, ÇTSO seçimlerinin ülkemiz, bölgemiz ve ticaret erbabı için hayırlara vesile olmasını temenni ederek, yapılacak seçimlerin ÇTSO’ya yakışır vakurlukta, demokratik, şeffaf, birlik, beraberlik, kardeşlik ve centilmenlik çerçevesinde geçmesini diledi. Tüm üyelerin, en demokratik hakkı olan seçme ve seçilme haklarını hür iradeleri ile kullanmalarının en doğal hakları olduğunu ifade eden Kozuva “Gelişen Çerkezköy’de değişime öncülük edecek olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın başkan adayı olarak tüm yönetim kurulumuz ile birlikte, hiç üye ayrımı yapmaksızın, eşit, adil, dürüst ve hakkaniyet içerisinde çalışarak, her zaman yeni fikirlere açık, ilkeli ve sorumluluk sahibi bir yönetim anlayışı ile ÇTSO’nun daha iyi seviyeye gelmesi için gayret göstereceğiz” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ