Ertem, Güney Korelileri ağırladı

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem dün saat 14.00’da, sanayi konusunda bilgi alışverişinde bulunmak için Çerkezköy’e gelen Güney Kore Nam Dong İlçesi Belediye Başkanı BAE Jin-Gyo’u makamın

GÜNDEM 23.05.2013 23:16:00 0
Ertem, Güney Korelileri ağırladı
TÜRKİYE İLE YILLARDIR İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDEYİZ
Türkiye ile Güney Kore’nin yıllardır iyi ilişkiler içerisinde olduğuna dikkat çeken BAE Jin-Gyo, kendileri gibi bir sanayi bölgesi olan Çerkezköy Belediyesi’ni ziyaret etmek için Türkiye’ye geldiklerini ifade etti. Nam Dong İlçesi’nin de Çerkezköy gibi sanayi açısından oldukça gelişmiş bir belediye olduğunu söyleyen BAE Jin-Gyo, “Türkiye’nin en gelişmiş sanayilerinden birine sahip olan Çerkezköy Belediyesi’ni ziyaret etmekten dolayı büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.
 
BİZ SİZLERİ ÇOK SEVİYORUZ
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Güney Kore ile Türkiye arasındaki dostluğun yıllardır devam ettiğini belirtti. Güney Koreliler ile Türk insanının yakınlığının 50’li yıllara dayandığını kaydeden Başkan Ali Ertem, “Biz sizleri çok seviyoruz. Biliyoruz ki sizler de bizleri çok seviyorsunuz. Dost bir ülkeden sizin gibi değerli misafirleri ağırlamak bize mutluluk veriyor” ifadelerini kullandı.
 
ÜLKEMİZİN EKONOMİ MERKEZİYİZ
Konuşmasına Nam Dong Belediyesi’nin özelliklerinden bahsederek devam eden Belediye Başkanı BAE Jin-Gyo, “Nam Dong 500 bin nüfusa sahip bir belediyedir. Devletimizin en önemli kurum binaları da bizim belediyemiz sınırları içerisinde yer alıyor. Belediyemiz ayrıca, ülkemizin ekonomi merkezi olma özelliğine de sahiptir” dedi. Nam Dong sınırları içerisinde 6 bin 300 şirketin mevcut olduğu sanayi bölgesine sahip olduklarını ifade eden BAE Jin-Gyo “Sınırlarımız içerisinde tarihi bir liman da mevcuttur. İlçemiz, başkentimiz Seul’a 30 dakikalık mesafede bulunmaktadır” dedi.
 
NÜFUSUMUZ 110 BİNİ AŞACAK
BAE Jin-Gyo’nun başkanlığını yaptığı Nam Dong hakkındaki bilgilendirmesinin ardından Ali Ertem de Çerkezköy ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Çerkezköy’ün bağlı olduğu Tekirdağ’ın önümüzdeki yıl Büyükşehir olacağını söyleyen Başkan Ertem, “İlçemiz, önümüzdeki yıl itibari ile Büyükşehir’e bağlı bir belediye olacak” dedi. Çerkezköy’ün nüfusunun şu an 85 bin olduğunu söyleyen Ertem, önümüzdeki yıl ilçeye bağlanacak beldelerle birlikte bu sayının 110 bini aşacağını sözlerine ekledi. Çerkezköy sanayisinin yüzde 35’inin tekstili kapsadığını söyleyen Ertem, “Bölgede ilaç, mekanik, beyaz eşya üretimi yapan firmalar da var. Otomobil hariç tüm sanayi üretim tesisleri bölgemizde mevcut” dedi. Çerkezköy’ün yıllık ihracatının yaklaşık 3 milyar dolar olduğunu ifade eden Ertem, 150 milyar dolarlık ülke ihracatının yaklaşık yüzde 2’sinin Çerkezköy’den sağlandığını kaydetti.
 
İLÇENİN 150 YILLIK BİR GEÇMİŞİ VAR
Çerkezköy’ün çok eski tarihi olan bir belediye olmadığını söyleyen Ali Ertem, “İlçemizin yaklaşık 150 yıllık bir geçmişi var” dedi. 1970’lerde ilçede sanayi bölgesinin kurulmasıyla birlikte nüfusun hızla arttığını belirten Ertem, “İlçemiz, Türkiye’nin en gelişmiş sanayi bölgelerinden birine sahiptir. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde 300 sanayi tesisi bulunmaktadır. Bu tesislerde 60 binden fazla insan istihdam edilmektedir. Türkiye’nin birçok büyük işletmesi de ilçemizde faaliyet göstermektedir” dedi.
 
ÇERKEZKÖY ÖNEMLİ BİR YERLEŞİM YERİ
Çerkezköy’ün gerek dünyanın en büyük şehirlerinden biri olan İstanbul’a yakınlığı, gerek sanayisi gerekse jeopolitik konumu itibari ile önemli bir yerleşim yeri olduğunun altını çizen Başkan Ali Ertem, “Demiryolu, otoyol buradan geçiyor. Türkiye’nin en büyük konteynır limanına 60 kilometre mesafedeyiz. Atatürk Havalimanı’na ise 90 kilometre mesafedeyiz” diyerek ilçenin bulunduğu coğrafyanın önemine dikkat çekti.
 
HATIRA DEFTERİNE DUYGULARINI YAZDI
Konuşmasının sonunda Çerkezköy ve Nam Dong belediyelerinin kardeş şehir olabileceğini söyleyen Başkan Ali Ertem, kendisinin de ilerleyen zamanlarda Güney Kore’yi ziyaret edebileceğini belirtti. Çerkezköy Belediyesi’ni ziyaret eden BAE Jin-Gyo Ertem’e Güney Korelilerin yemek yerken kullandığı geleneksel ‘stick’lerden ve kaşık takımlarından hediye ederken, Ertem ise BAE Jin-Gyo’ya el işlemesi varak kaplama vazo ve Çerkezköy’e özgü bir kilim hediye etti. BAE Jin-Gyo daha sonra Çerkezköy Belediyesi hatıra defterine yazdığı yazılarla duygularını paylaştı. Yazısında, Çerkezköy’de bulunmaktan duyduğu mutluluğu belirten BAE Jin-Gyo, Başkan Ali Ertem’i de en kısa sürede Nam Dong’ta ağırlamak istediğini ifade etti.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ