Engelli hakları anlatıldı

Kırklareli’nde engelli hakları konulu konferans düzenlendi. İl Halk Kütüphanesinde açılış konuşmasını yapan Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, Kırklareli Belediye BaşkanlıÄ?

GÜNDEM 17.05.2013 07:16:00 0
Engelli hakları anlatıldı
SÜRENİN TAMAMLANILMASI BEKLENİYOR
Çağlayan, Türkiye’de engelli vatandaşların sosyal yaşama katılmaları için düzenlemeler yapıldığını fakat uygulamada hala sıkıntıların yaşandığını, Belediye Başkanlığı olarak kapalı caddelerde engelli vatandaşlar için gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi. Şehir içi hatlarda engelli vatandaşların daha rahat yararlanabileceği şekilde düzenlemelerin yapıldığını ve kanun hükmündeki sürenin tamamlanılmasının beklendiğini ifade eden Çağlayan Belediye Başkanlığının yıl boyunca ihtiyaç sahibi vatandaşlara tekerlekli sandalye verdiğini aktardı.
 
AKTİF ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ
Ardından Engeliler Federasyonu 2. Başkanı Yılmaz Demirel ve Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Av. Turan Hançerli slayt sunumu eşliğinde konuşmalarını yaptılar.
Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şube Başkanı Arif Uzunoğlu, Kırklareli Belediye Başkanlığı ile iyi ilişkilerin olduğunu ve aktif şekilde birlikte çalıştıklarını söyledi.
Konferans sonunda Başkan Çağlayan ve Kent Konseyi Başkanı Münir Saygın, Engeliler Federasyonu 2. Başkanı Yılmaz Demirel ve Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Av. Turan Hançerli’ye katkılarından dolayı plaket verdiler.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN