Ruhsatsız binalara dikkat

Memleketlerinden yeni bir hayata başlamak ümidi ile çıkıp Kapaklı’ya gelen yüzlerce insan, bina ruhsatı olmadan daire satın aldıkları için yüklü miktarlarda ceza ödemek zorunda kalıyor.

GÜNDEM 13.05.2013 23:03:00 0
Ruhsatsız binalara dikkat
NEYE UĞRADIKLARINI ŞAŞIRIYORLAR
Trakya’da imar konusunun en sorunlu ilçesi olan Kapaklı’da yüzlerce insan, ihtiyatsız davrandığı, aldıkları dairenin ruhsatı olup olmadığını kontrol etmediği için mağdur oluyor. Türkiye’de nüfusun en hızlı arttığı ilçeler arasında yer alan Kapaklı’ya göç eden ve bir an önce ev sahibi olmak isteyen yüzlerce vatandaş, sözleşmelerin imzalanması ve tapunun alınmasının ardından satın aldıkları binanın ruhsatsız olduğunu öğrenince neye uğradıklarını şaşırıyor.
 
VATANDAŞ KİME DERT YANACAĞINI BİLMİYOR
Memleketinden varını yoğunu satarak yeni bir hayat ümidi ile Kapaklı’ya gelen ve burada başlarını sokacak bir ev satın almak isteyen mağdurlar, satın aldıkları binanın ruhsatsız olduğunu öğrenince yüklü miktarlarda vergi cezası ödemek zorunda kalıyorlar. Kime dert yanacaklarını bilmeyen ve yüklü miktardaki cezaları ödemeye gücü yetmeyen mağdur vatandaşlar, devletin bir an önce bu kanayan yarayı durdurmasını bekliyor.
 
SATIN ALMADAN ÖNCE BİLGİ ALIN
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşları, daire satın almadan önce mutlaka ama mutlaka belediyeye gelerek binanın durumuyla ilgili bilgi almaları ve daha sonra bahse konu daireyi satın alıp almayacaklarına karar vermeleri konusunda uyardı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ