1 ayda 15 yangına müdahale edildi

Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında gerçekleşen Aylık Değerlendirme Toplantısı’na katılan Kapaklı Belediyesi İtfaiye Müdür Vekili Soydan Bakaç, İtfaiye Müdürlüğü Ni

GÜNDEM 10.05.2013 22:38:00 0
1 ayda 15 yangına müdahale edildi
8 İŞYERİ AÇMA RAPORU DÜZENLENDİ
Sunumunda Kapkalı’da meydana gelen yangınlar hakkında hazırlanan istatistikî bilgileri paylaşan Soydan Bakaç, Nisan Ayı içerisinde 4 ev yangını, 1 işyeri yangını, 4 baca yangını, 6 çöp yangını, olmak üzere toplam 15 yangın meydana geldiğini ifade etti. Nisan Ayı içerisinde 8 işyeri açma itfaiye raporu düzenlendiğini belirten Bakaç, 2 de imar iskân görüşü itfaiye raporu düzenlediklerini kaydetti. Kapaklı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak yapılan müracaatlar dâhilinde 7 kapının açılmasını sağladıklarını söyleyen Soydan Bakaç, ayrıca dereye düşen bir köpeğin de itfaiye ekiplerince kurtarıldığını sözlerine ekledi.
 
ÖĞRENCİLER İTFAİYEYİ ZİYARET ETTİ
Nisan Ayı içerisinde Kapaklı Gazi Anaokulu, Özel Çerkezköy Melisa Anaokulu ve Kapaklı Anaokulu sınıfı öğrencilerinin, öğretmenleri ile birlikte Kapaklı İtfaiye Teşkilatı’nı ziyaret ederek itfaiyenin faaliyetlerini yerinde görme imkânına kavuştuğunu dile getiren Soydan Bakaç, “İtfaiye personeli tarafından karşılanan minik öğrencilere, çalışmalarımız hakkında detaylı bilgi verildi. İtfaiye binasını gezen öğrencilere yangın anında itfaiyecilerin hangi ekipmanlarla ve hangi araç gereçlerle yangına müdahale ettiği konusunda uygulamalı şekilde bilgilendirme yapıldı. Minik öğrenciler, İtfaiyecilerin giydiği yanmaz elbiseleri ve itfaiye araçlarını yerinde görüp incelediler” ifadelerini kullandı.
 
17 PERSONELE EĞİTİM VERİLDİ
Yangın ihbarlarının geldiği santraldeki görevlilerin, yapılan ihbarların önemi konusunda minik öğrencileri bilgilendirdiğini belirten İtfaiye Müdür Vekili Soydan Bakaç, “Öğrencilere yangın söndürme tatbikatı yapıldı. Yangın esnasında yangın tüplerinin nasıl ve ne şekilde kullanılacağı gösterildi. Müdürlüğümüzü ziyarete gelen minik öğrenciler çikolata ikram edilerek okullarına uğurlandı” dedi. 20-26 Nisan Kutlu Doğum Haftası ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile alakalı pankart ve posterlerin ilçe genelinde ilgili yerlere asıldığını söyleyen Bakaç, Çorlu Kızılay Şube Başkanlığı tarafından Belediyemiz İtfaiye Müdürlüğünde düzenlenen Temel İlk Yardım Eğitimi Kurs Programı müdürlüğümüzde görev yapmakta olan 17 personelin katılımlarıyla yapıldı” diye konuştu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ