Lüleburgaz teknopark için hazırlanıyor

Lüleburgaz Belediyesi’nin Trakya Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında hazırladığı Teknopark Kurulumu Fizibilitesi tanıtım toplantısı önceki gün gerçekleştirildi.

GÜNDEM 10.05.2013 22:17:00 0
Lüleburgaz teknopark için hazırlanıyor
TANITIM TOPLANTISI DÜZENLENDİ
Aşkiye Neşet Çal Salonu’nda saat 10:30’da başlayan toplantıya Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün’ün yanı sıra, Kırklareli ve Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri ile sanayiciler ve basın mensupları katıldı.
 
AJANS TARAFINDAN FİNANSE EDİLDİ
Trakya Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilerek Lüleburgaz Belediyesi’nce Yıldız Teknik Üniversitesi’ne hazırlatılan Teknopark Kurulumu Fizibilite Raporu kamuoyuna tanıtıldı. 53 bin TL’ye mal olduğu belirtilen proje sonucunda ortaya çıkan çalışma iki oturum halinde gerçekleşen kapanış programında ele alındı. Fizibilite çalışmasının Lüleburgaz Belediyesi sınırları içerisinde bulunacak, bölgedeki sanayicilerin yararlanabileceği bir teknopark kurulumuna yönelik olarak yapıldığı ifade edildi. Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak yaptığı açılış konuşmasında Lüleburgaz’ın tercihini kirletici sanayiden uzak, hizmet sektörü ve Ar-Ge’ye yönelik faaliyetlerden yana kullandığını söyledi. Teknopark projesinin de bu amaca hizmet edeceğini ifade eden Halebak, fizibilite çalışması için finansman desteği sağlayan Trakya Kalkınma Ajansı’na ve çalışmaya proje iştirakçisi olarak katkı veren Kırklareli Üniversitesi’ne teşekkür etti.
 
ÖNEMLİ BİR ALTYAPI SUNACAK
TRAKYAKA Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün ise ülke ve bölge kalkınmasında teknoloji geliştirme bölgelerinin kritik öneme sahip olduğunun altını çizerek Ajans olarak bu konuda üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını, bu projeye verilen mali desteği de bu görevin bir parçası olarak değerlendirdiklerini söyledi. Üstün, Ar-Ge ve inovasyon alanında bölgeye önemli bir altyapı sunacak olan Teknopark projesinin hayata geçmesi için atılan bu ilk adımdan dolayı Kırklareli Üniversitesi ve Lüleburgaz Belediyesi başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.
 
SUNUMLAR YAPILDI
Toplantının öğleden sonraki ikinci oturumu Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark Danışmanı Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu’nun ‘Dünya’da İnovasyon, Ar-Ge, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri, Teknoparklar’ başlıklı sunumu ile başladı. Toplantı, Büyükuslu’nun konuşmasının ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Genel Müdürlüğü’nün ‘Teknoloji Geliştirme Bölgesi Avantajları ve Destekler’ konulu sunumu ve 2012 Yılı Yılın Girişimcisi plaket töreni ile son buldu.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN