Polisten tefeci operasyonu

Çorlu, Çerkezköy, İstanbul’da 10 ayrı adrese yapılan eş zamanlı operasyonlarda tefecilik yaptıkları iddia edilen 16 kişi gözaltına alındı.

GÜNDEM 7.05.2013 22:45:00 0
Polisten tefeci operasyonu
Tekirdağ Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Çorlu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri ve Çerkezköy Emniyet Müdürlüğü ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Tefecilik yapan şebekenin Çorlu, Çerkezköy ve İstanbul’da bulunan 22 adresine eş zamanlı “Kene” kod adlı operasyon düzenledi. İddiaya göre operasyon kapsamında Çerkezköy’den de kişilerin yer aldığı toplam 16 kişi “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve bu örgüt vasıtasıyla tefecilik yapmak” suçundan gözaltına alındı.
 
EV VE İŞ YERLERİNDE ARAMALAR YAPILDI
Dün sabah erken saatlerde 100 polisin katıldığı operasyonda polis şüphelilerin iş ve evlerinde aramalar yaptı. Aramalar neticesinde çok sayıda çek, senet, tapu ve bilgisayara el konuldu. Çerkezköy Devlet Hastanesi’ndeki sağlık kontrollerinin ardından şüpheliler sorgulanmak üzere Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliğine götürüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
 
Marmara Haber Merkezi