Kapaklı’ya çifte müjde

CHP İl Genel Meclis Üyeleri Zeki Gürcün ve Sami İkizler önceki gün yaptıkları açıklamada, Çerkezköy, Kapaklı ve Karaağaç’ta 2013 yılında İl Özel İdaresi tarafından eğitim alanın

GÜNDEM 2.05.2013 23:42:00 0
Kapaklı’ya çifte müjde
İHALESİ BU YIL YAPILACAK
Önceki gün saat 15.30’da CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda düzenlenen toplantıda konuşan CHP’li iL Genel Meclis Üyesi Zeki Gürcün, İl Özel İdaresi’nin 2013 yılı yatırım programı hakkında bilgi verdi. Yatırım programlarının 3 bölümde incelenebileceğini belirten Gürcün “2013 yılında uygulanacak olan program üç esas üzerinde odaklanmaktadır. Bunlar: Okul inşaatları, öğretim kurumlarında depremsellik çalışmaları ve okul bakım ve onarımlarıdır” dedi. 2013 yılında Fevzipaşa İlköğretim Okulu’nun yapımına da başlanacağını söyleyen Gürcün “Fevzipaşa’da oturan insanımız bu konuda bayağı sıkıntı çekmişti. Üç bloktan oluşan okulun B bloğunun 2009 yılında yıkılmasına karar verilmiş olmasına rağmen bunu gerçekleştirememiştik. Valimizin destekleriyle bu konuda bir hayli yol kat ettik. 21 derslikli olarak ihalesi 2013 yılında yapılacak olan okulun alt yapı çalışmalarında kayda değer ilerleme sağladık” bilgisini verdi.
 
KAPAKLI’YA 21 DERSLİKLİ OKUL
Sami İkizler de 2013 yılının İl Genel Meclisinde alınmış kararlar bakımından en güzel yıl olduğunu ifade ederek “Kapaklı Bahçelievler’de bir ortaokul yapılması kararı aldık. 40 derslikli olarak planlamamıza rağmen 4+4+4 eğitim sistemi nedeni ile 21 derslikli olması üzerinde karar kıldığımız okulun ihale bedeli 1 milyon 792 bin olup ihalesi 29 Mart’ta yapıldı. Kısa zaman sonra yapılacak olan sözleşmenin akabinde yer teslimi gerçekleştirilecek” dedi.  
 
KARAAĞAÇ LİSEYE KAVUŞUYOR
Sami İkizler, Karaağaç’ta da bir lise yapılacağını belirterek “2013 yılının eğitim ve öğretimin altın yılı olacağını belirtmemizin nedeni, İl Özel İdaresi tarafından eğitime ayrılan bütçeden en çok Kapaklı ve Çerkezköy’ün pay alacak olmasından kaynaklanıyor. Karaağaç’ta 24 derslikli Kız Meslek Lisesinin yapımı da 2013 yılı programımız içinde” dedi. İkizler, zemin etüdü yapılmış olan arsanın yaklaşık maliyet hesaplarının çıkarıldığını söyledi.  
 
İHALESİ 2013’TE YAPILACAK
Zeki Gürcün de Kapaklı’ya kazandırılacak bir Ticaret Meslek Lisesi okulunun da programa alındığı müjdesini verdi. 24 derslikli olması planlanan okulun zemin etütlerinin yapıldığını, yaklaşık maliyet hesapları üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirten Gürcün “Okulun yapım işi ihalesi 2013 yılı içerisinde yapılacak” dedi.
 
ANAOKULU DA YAPILACAK
Kapaklı’ya 160 öğrenci kapasiteli bir okulun yapılmasını programa aldıklarını ifade eden Gürcün “İhalesi ve yer teslimi yapılmış olan okulun inşaatı devam ediyor. Karaağaç’ta 100 öğrenci kapasiteli anaokulumuz Kız Meslek Lisesi inşaatı yakınında yapılacak” bilgisini verdi.
 
2 MİLYONLUK BÜTÇE OLUŞTURULDU
Okul depremsellik çalışmaları konusunda da bilgi veren Gürcün, bu konuda programın yoğun olduğunu ifade ederek “Deprem Yönetmeliği öncesinde yapılmış olan okulların olası bir depremde ne derecede dayanıklı oldukları üzerine yapılması planlanan çalışmalarımızın bu bölümünde il genelinde 242 okulumuza deprem dayanıklılık testleri uygulayacağız. Bu çalışmalarımızı gerçekleştirebilmek içinde İl Genel Meclisi Bütçemizden 1 milyon 782 bin’lik bir kaynak aktararak havuzda 2 milyon 84 bin TL’lik bir bütçe oluşturduk. Tekirdağ Eğitim Gönüllüleri ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak çalışmaları devam ediyor. Depremsellik çalışmaları sonucunda hangi okulumuzun yıkılacağı, hangilerinin nasıl güçlendirileceğine bu çalışmalar bittikten sonra karar verilecek” dedi.
 
6 MİLYON 138 BİN TL AYRILDI
Okulların onarılması konusunda da bilgiler veren Gürcün, “Bu güne kadar yapılan küçük çalışmalar yerine, kapsamlı çalışmalar yapılması konusunda fikir birliğine vardık. Vali Ali Yerlikaya’nın teklifi ile Özel İdareden ayrılan 6 milyon 138 Bin TL’nin, okulların onarılmasında kullanılması kararına vardık. Yapılacak çalışmalar sonucunda aciliyet durumuna göre çalışmalara başlanacak” diyerek bu çalışmalar kapsamında Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi ve Nurullah Narin Ortaokulu’nun montalama çalışmaları ve doğalgaz dönüşümlerinin yapılacağını söyledi.
 
Haber / Asim YAVUZ