1 Mayıs şenlik havasında kutlandı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Edirne ve Tekirdağ'da düzenlenen mitinglerle kutlandı. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı Edirne'deki kutlamalara bu yıl BDP'liler de parti bayraklarıyla katıldı. 3G ba

GÜNDEM 2.05.2013 22:50:00 0
1 Mayıs şenlik havasında kutlandı
Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve siyasi partililer tarafından düzenlenen Edirne'deki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları, saat 12.00'de Selimiye Meydanı'nda başladı. Meydanda toplanan yaklaşık 5 bin kişi, ellerinde Türk bayrakları, sendika ve parti flamalarını sallayarak sloganlar eşliğinde 500 metre uzaklıktaki Saraçlar Caddesi'ne yürüdü. Caddede şarkılar ve halaylar eşliğinde kutlama yapıldı. İstanbul'da yaşanan olayları mitinge katılanlar, 2 dakika oturma eylemi yaparak protesto etti.
 
POLİS GÖRÜNTÜ ÇEKTİ
Edirne Emniyet Müdürlüğü, toplumsal olaylar için alınan profesyonel bir kameraya bağlanan 3G sistemi ile mitingi görüntüleyip, canlı yayınla Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki kontrol merkezine aktardı. Eyleme bu yıl parti bayrakları ile yaklaşık 30 BDP'linin de katılması dikkat çekti. BDP'liler, Kürtçe şarkılarla halaylar çekti. Yaklaşık 3 saat süren miting, Romanların davul-zurna eşliğinde göbek atmasının ardından sona erdi.
 
TEKİRDAĞ'DA COŞKU
Tekirdağ'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları kapsamında, yaklaşık 10 bin kişi saat 11.00'de Köprübaşı mevkiinde toplandı. Katılımcılar, daha sonra şarkılar ve sloganlar eşliğinde sahil dolgu alanına kadar yürüdü. Yol kenarında bekleyen 15 kişilik grup, kutlamalara katılan BDP'lileri Türk bayraklarını sallayarak protesto etti. Polis tarafından yolu kesilen grup, polis müdahalesinin ardından dağıldı. Sahil dolgu alanında toplanan kalabalık, şölen havasında geçen kutlamalarda halaylar çekip, şarkılar söyleyerek kutlama yaptı. Miting, saat 14.30'da sona erdi.
 
Haber / Cihangir ARIK