Çocuklar Halk Oyunları Şenliği’nde bir araya geldi

1.Uluslararası Çocuk Halk Oyunları Şenliği Kırklareli’nde düzenledi. Nisan Ayı Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen şenliğe, Türkiye, Romanya Macaristan, Arnavutluk, Ukrayna, Bulgaristan’dan

GÜNDEM 22.04.2013 22:02:00 0
Çocuklar Halk Oyunları Şenliği’nde bir araya geldi
KORTEJ İLE BAŞLADI
Uluslararası Çocuk Halk Oyunları Şenliği, önceki gün saat 16.00’da, Cumhuriyet Meydanı Dingiloğlu Parkı önünde düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı. Kortej yürüyüşüne CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan ve eşi Figen Çağlayan, Türkiye, Romanya Macaristan, Arnavutluk, Ukrayna, Bulgaristan’dan öğrenci grupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Dingiloğlu Parkı önünden başlayan kortej; Cumhuriyet Caddesi, Fevzi Çakmak Bulvarı ve İstasyon Caddesi üzerinden Festival alanına geldi.
 
GÖSTERİLERLE DEVAM EDECEK
Festival alanında hazırlanmış olan sahnede ilk olarak Türkiye ekibi ardından ise sırasıyla diğer ekipler Kırklarelili vatandaşlara folklor gösterilerini sundular. Kırklareli Belediye Başkanlığı tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı öncesinde çocuklar ve aileleri için hazırlanmış olan yoğun faaliyet programı 23 Nisan Salı günü Palyaço show, Kukla show, Disko- Sihirbaz gösterileri ile devam edecek.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ