Öğrenciler başkanı terletti

Cumhuriyet İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencileri Sosyal Bilgiler dersindeki Yerel Yönetimler konusu kapsamında Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz’ı ziyaret etti.

GÜNDEM 22.04.2013 21:31:00 0
Öğrenciler başkanı terletti
BAŞKANI SORU YAĞMURUNA TUTTULAR
Ziyarette öğrenciler hazırlamış oldukları soruları Belediye Başkanı Yılmaz’a yöneltti. Öğrencilerin sordukları sorular arasında “Belediye Başkanı Olmak Nasıl Bir Duygudur, Belediye Başkanı Olmanın Zorlukları Nelerdir, Belediye Başkanının En Çok Yapmış Olduğu Görevler Nelerdir, İlçemizde Gerçekleştirmek İstediğiniz Projeler Nelerdir, Vize’nin Kaçıncı Belediye Başkanısınız, Nasıl Bir Vize Hayal Ediyorsunuz” soruları yer aldı.
 
AMACIMIZ YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR YARATMAK
Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, “Belediye başkanı olmak öncelikle ilçemizde yaşayanlarla ve ilçemizde ki tüm kurumlarla iyi ilişkiler içinde olmayı gerektirmektedir. İlişkilerimiz ne kadar iyi olursa gerçekleştirdiğimiz işler o kadar faydalı olur. Vatandaşlarımızın her zaman ilk başvurdukları yer biziz. Bizler halkımızın sayesinde buradayız. O yüzden ilk danıştıkları yer belediyelerdir. İlçemizin 14. belediye başkanı olarak görevime devam ediyorum. Hayal etmiş olduğumuz Vize ise, yaşanılabilir bir şehir yaratmaktır” dedi.
 
162 SAKİN ŞEHİRDEN BİRİYİZ
Dünyada 27 ülkede 162 tane CıttaSlow (Sakin Şehir) kenti olduğunu ve bunlardan birinin de Vize olduğunu söyleyen Yılmaz, “Sakin Şehir ünvanına sahip olabilmek için birçok kriter mevcuttur. Altyapı ve çevre kriterleri, fast food olmadığı bir kent, şehir içinde motorlu taşıt kullanmayıp bisiklet kullanımını genişletmek gibi. Bu projemize yönelik çalışmalar her geçen gün artıyor” diye konuştu.
 
ÖĞRENCİLERİN HAYAL ETTİĞİ KENT
Belediye Başkanı olmanın çok güzel bir duygu olduğunu ifade eden Yılmaz “İlçemizin her geçen gün daha üst bir seviyede bulunması için Vize Belediyesi olarak her zaman çalışmalarımıza en iyi şekilde devam ediyoruz” dedi. Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz öğrencilere ‘’Siz Nasıl Bir Şehirde Yaşamak Ve Yaşadığınız Şehirde Nelerin Olmasını İstersiniz?’’ sorusunu sordu. Öğrenciler de “İlçemizde bisiklet ve yürüyüş parkurlarının yapıldığı, yüzme alanlarının yer aldığı, çeşitli sanatsal aktivitelerin ve kursların gerçekleştiği alanların açıldığı, araba otoparklarının olduğu, akvaryum merkezinin olduğu, alt ve üst geçitlerin yer aldığı, spor alanında kursların açıldığı bir ilçede yaşamak istiyoruz” dediler.
 
HER ZAMAN YANLARINDAYIZ
Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, “Çocuklarımızın istekleri çok güzel. Zaten yılın belirli dönemlerinde spor aktiviteleri ve kursları düzenliyoruz. İlçemizde yaşayanların talepleri doğrultusunda bunları her geçen yıl arttırmayı hedeflemekteyiz. Gerçekleştirilmesi planlanan projelerimiz arasında Sosyal Tesis projemiz mevcut. Burada tüm sanatsal aktivitelerin gerçekleşeceği ve yüzme havuzunun yer almasıyla birlikte kursunun da açılması planlanmaktadır. İlçemizde şu an mevcut olan Kanalizasyon Projemizin gerçekleşmesiyle birlikte bisiklet parkurları oluşturacağız. Tüm çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız için gerek eğitim alanında gerekse sosyal ve kültürel alanda her zaman yanlarındayız” dedi.
 
Haber / Gökhan TEKER