İlçe olmamızı istemiyorlardı

Büyükşehir Kanunu kapsamında Kapaklı’nın ilçe olmasının, Kapaklı için bir lütuf sayılmaması gerektiğini, Kapaklı’nın 5 yıl öncesinde bile ilçe olmayı hak ettiğini ifade eden Cumhuri

GÜNDEM 16.04.2013 23:38:00 0
İlçe olmamızı istemiyorlardı
Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, partisinin gerçekleştirdiği bir kahve ziyaretinde, Kapaklı’nın ilçe olması ile ilgili süreç hakkında açıklamalarda bulundu.
 
KAPAKLI 5 YIL ÖNCE İLÇE OLMALIYDI
Tekirdağ’ın 6 Aralık 2012’de Resmi Gazete’de yayınlanan ‘13 İlde Büyükşehir Belediyesi ve 26 İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un yasalaşmasıyla büyükşehir olduğunu ve Kapaklı’nın da ilçe statüsüne yükseldiğini anımsatan CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, “Bu Kapaklı’ya yapılmış bir lütuf değildir. Kapaklı bundan beş yıl önce ilçe olmayı hak ediyordu. Çünkü o dönem nüfusu 2–3 bin olan ilçeler vardı. Kapaklı’nın nüfusu ise yaklaşık 45 bindi” diye konuştu. 
 
TABELAYI İLK DEĞİŞTİREN KENDİLERİ OLDU
AK Parti Kapaklı Belde Teşkilatı’nın sürecin başında Kapaklı’nın ilçe olmasını desteklemediğini ileri süren Kenan Seçkin, “Çünkü kendileri Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’den korkuyorlardı. Çerkezköy Belediye Başkanı, Kapaklı’nın bir mahalle olarak kendilerine bağlanmasını istiyordu. Bu nedenle AK Parti Kapaklı Belde Teşkilatı, Kapaklı’nın ilçe olmasına gereken desteği ilk zamanlarda vermedi. Fakat ne gariptir ki Kapaklı İlçe olduktan sonra tabelasını ilk değiştiren de kendileri oldu” ifadelerini kullandı.  
 
Haber / Ahmet KARDEŞ