Farklı galibiyeti değerlendirdiler

Edirnespor kadın basketbol takımının Türkiye Kadınlar Basketbol 2 Ligi 2.Tur 7.Hafta maçında Burhaniye Belediyesi’ni 91-56 mağlup ettiği maç sonrası düzenlenen basın toplantısında oyuncu ve antrenörle

SPOR 16.04.2013 22:17:00 0
Farklı galibiyeti değerlendirdiler
Edirnespor adına toplantıya katılan oyuncu Yasemin İbek Final 6’ya mutlaka kalacaklarını açıklarken antrenörCaner Yıllar’da  kalan 3 maçı da kazanarak Final 6’ya katılacaklarını ama Edirne’de oynanacak son 2 maçta çok yoğun taraftar desteğine ihtiyaçlarını olduğunu söyledi.
 
“FİNAL ALTI’YI İSTİYORUZ”
Burhaniye Belediye oyuncusu Begüm Serbest hakemden yakınırken antrenörCüneyt Nadasbaş ellerinden geleni yaptıklarını ama kısıtlı kadro ve sakatlıkların takımı etkilediğini açıkladı. Karşılaşmadan galibiyet ile ayrıldıkları için mutlu olduklarını belirten Edirnespor oyuncusu Yasemin İbek “ “Biz kendimize güveniyoruz ve lige çıkacağız. Önümüzde İzmir BŞB maçı var ve bu maçla beraber Bursa BŞB ve Altay Konak Belediye’yi de yenip ikinci yarı 5 te 5 yaparak Final 6’ya gitmeyi planlıyoruz”
 
“DÜŞÜK TEMPODA OYNADIK”
Takım olarak iyi mücadele ettiklerini belirten Edirnespor Bayan Basketbol Takımı Antrenörü Caner Yıllar “ Aslında Yasemin olayın bir özetini yaptı. Biz antrenör olarak her maçın ayrı bir değeri ve önemi olduğunu oyuncularımıza anlatsak ta yine de akıllar hedef maçlara doğru kilitleniyor. Bizim şu anda arka arkaya oynayacağımız 3 tane maçımız var. Hepsi zorluk derecesine göre sıralandı. İzmir BŞB maçıyla başlayacak ve ondan sonra kendi evimizde Bursa BŞB ve Altay Konak Belediyesi ile oynayacağımız üç tane karşılaşma var. Akıllar, fikirler bu maçlarda dolayısıyla. Bugün ki karşılaşmada oyuncularımızı ne kadar konsantre etsek te oyunda belli periyotlarda konsantrasyonu sağlıyoruz ve o periyotlarda zaten bize yetiyor. Savunma anlamında düşük tempoda oynadık. Bu hafta antrenmanlarımızı da yine düşük tempoda yapmıştık” dedi.
 
“TARAFTARI SALONA BEKLİYORUZ”
Bu haftadan sonra antrenmanların temposunun yükseleceğini belirten Yıllar “ Tüm oyuncularımıza şans vermeye çalıştık ve tüm oyuncularımızı oynatmaya gayret gösterdim. Zaten tümü çift haneli dakikalar buldular. Rakibimizi tebrik ediyorum. Genç oyunculardan kurulu bir takım. Yıllardır kadın basketboluna birinci ve ikinci ligde emek veriyorlar.  Biz de elimizden gelen gayreti gösterdik. Seyircimizle yine farklı bir galibiyetle buluştuğumuz için mutluyum. Yasemin’in dediği gibi biz önümüzdeki hafta maçı kazanıp burada taraftarımızla birlikte Bursa BŞB karşılaşmasına çıkacağız. Bu maç bizim için çok önemli. O maç istediğimiz sayı farkıyla kazanıp Final 6’ya gitmeyi bir hafta önce garantilemek istiyoruz. Biz önümüzdeki hafta İzmir BŞB karşılaşmasında  elimizden geleni yapıp deplasmanda o maçı kazanacağız, ama Edirne seyircisi ve taraftarımızda Bursa BŞB maçında elinden geleni yapıp, salonu doldurup o maçı kazanmamıza yardımcı olmalıdır. İnşallah 15 gün sonra salonda çok çok daha fazla bir kalabalıkla karşılaşırız.”