Sultangazi Edirnespor’u rahat geçti

Bölgesel Amatör Lig 11. Grupta mücadele eden Sultangazispor ligin bitimine 2 hafta kala evinde Edirnespor Gençlik Kulübü’nü ikinci yarıda bulduğu iki golle devirmesine rağmen Tuzlanın şampiyonluğunu ilan etmesiyl

SPOR 15.04.2013 20:19:00 0
Sultangazi Edirnespor’u rahat geçti
Rakibi önünde ilk yarıyı 1-0 yenik kapatan Sultangazispor’a 90 dakika desteğini bir an bile olsa esirgemeyen taraftarlar ikinci yarıda galibiyette büyük rol oynadı. Sultangazi bu galibiyetle Play Out oynamamak için de önemli bir avantajın sahibi oldu.
 
EDİRNESPOR ÖNE GEÇTİ
Sultangazi Stadyumunda Pazar günü saat 14.30’da başlayan karşılaşmaya Edirnespor Gençlik Kulubü’nün başlama vuruşuyla başlandı. Maça hızlı başlayan Sultangazispor henüz 2. dakikada bulduğu net gol fırsatından Emre’yle yararlanamadı. Maçın ilerleyen dakikalarında oyuna ağırlık veren Edirne pozisyonlar bulmaya başladı.24. Dakikada Remzi’nin sol ceza sahası üzerinden vurduğu şut az farkla auta çıktı. Maçın 35. dakikasında kaleciyle karşı karşıya kalan Turgut, aşırtma bir vuruşla topu filelere göndererek Edirnespor Gençlik Kulübünü 1-0 öne geçirdi. 45. dakikada Volkan’ın sağ taraftan yaptığı ortada Serhat topu auta gönderdi. İlk yarı Edirnespor Gençlik Kulübü’nün 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.
 
SULTANGAZİSPOR FIRTINA GİBİ BAŞLADI
Karşılaşmanın ilk devresini mağlup kapatan ev sahibi ekip Sultangazispor ikinci devreye de fırtına gibi başladı. 52. Dakikada frikik atışı kullanan Edirne’de topun başına İsmail geçti. İsmail’in sert şutunda kaleciden dönen topa İsmail tekrar vurdu ama kaleci Cemal yine gole müsaade etmedi ve mükemmel bir refleksle topu kornere çeldi. 70. dakikada Mehmet’in sağ taraftan sert ortasında kaleciyle karşı karşıya kalan Yusuf topa dokunamadı. 72. Dakikada Serkan’ın sağ taraftan ceza sahasına yaptığı ortada Halil İbrahim zor olanı başardı ve topu auta gönderdi.
 
SULTANGAZİSPOR SONRADAN AÇILDI
74. Dakikada Halil İbrahim sol taraftan ceza sahasına sokuldu. Rakibinin yaptığı müdahale sonucunda yerde kalan İbrahim takımına penaltı kazandırdı. Penaltıyı kullanmak için topun başına geçen Oğuz, topu ve kaleciyi farklı köşelere göndererek beraberliği sağladı: 1-1. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada ev sahibi ekip taraftarının desteği ile galibiyet golünü buldu. Golden iki dakika sonra Oğuz’un ceza sahasına sol taraftan gönderdiği topu Yalçın kafayla filelere gönderdi ve takımını öne geçiren golü kaydetti: 2-1. Karşılaşmada mağlup durumdan galip duruma gelen Sultangazispor kontrollü bir futbol ortaya koydu. Kalan dakikalarda Edirnespor Gençlik Kulübü beraberlik için yüklense de istediğini elde edemedi. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol sesi çıkmayınca karşılaşmada ev sahibi ekibin 2-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı.