Olin Edirne’den önemli galibiyet 87-83

Beko Basketbol Ligi'nde 26.hafta maçında Olin Edirne, Mersin BŞB'yi deplasmanda 87-83 yenerek 7.galibiyetini aldı ve ligde kalma yolunda büyük bir adım attı. Mersin ekibi ise 7 galibiyette kalırken, bu skorla birlikte ligin dibi

SPOR 15.04.2013 20:16:00 0
Olin Edirne’den önemli galibiyet 87-83
Beko Basketbol Ligi'nde Olin Edirne, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 87-83 yendi. Cumartesi günü Edip Buran Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Murat Biricik, Fatih Arslanoğlu, Semih Vural hakem üçlüsü yönetti.
 
İLK DEVREYİ ÖNDE TAMAMLADI
Mücadeleye hücumda yüksek bir yüzde ile başlayan Olin Edirne, ilk beş dakikayı 17-4 önde geçikten sonra kalan bölümde etkinliğini sürdürdü ve Mersin BŞB karşısında ilk çeyreği 34-22 önde tamamladı. İkinci çeyreğe etkili giren taraf Mersin BŞB oldu. Hücumda içeriden ve dışarıdan kolay basketler bulan Mersin ekibi, savunmada da toparlanınca farkı azalttı ve ilk yarı sadece 5 sayılık farkla 50-45'lik skorla Olin Edirne lehine sona erdi.
 
ÇOK ÖNEMLİ GALİBİYET ALDI
İkinci yarıya iki takım hücumda hızlı başladı ve 25.dakika 60-55'lik skorla Olin Edirne lehine geçildi. Farkı kapatmaya çalışan Mersin BŞB karşısında skor avantajını korumaya çalışan Olin Edirne, 2.30 kala farkın 2'ye inmesine engel olamadı ve skor 65-63 oldu. Kalan bölümde yeniden toparlanan Olin Edirne, son on dakikalık bölüme 7 sayılık üstünlükle 72-65 önde girdi. Son çeyreğe yine karşılıklı basketlerle girildi ve son 5.00'a 78-71'lik skorla Olin Edirne üstün girdi. Büyük çekişmeye sahne olan maçta Mersin BŞB önünde son 3.00'a 80-76'lık skorla önde giren Olin Edirne, son 1.20'ye ise 85-78 önde girdi. Kalan bölümde yakaladığı avantajı kullanan Olin Edirne salondan 87-83 ile galip ayrıldı.
 
OLİN SON PERİYOTTA ZORLANDI
Olin maç boyunca hiç geri düşmeden farkı 14 sayıya kadar çıkardı, Mersin bir-iki kez yaklaştı ancak savunma defolarıyla yeniden üstünlüğü rakibine verdi. Aslında Olin, Mehmet Yağmur'un ikinci çeyrekte sakatlanıp çıkmasıyla büyük bir problemle karşılaştı ve zaman zaman 2-3 numaralarını "1" numara gibi kullandı ancak Mersin rakibinin bu sorununu değerlendiremedi. Sezonu 12 top kaybıyla oynayan Olin, bu maçta hemen hemen aynı sayıda top kaybetti (14). Mersin son çeyrekte Olin'in hücumlarını zorlaştırdığı bölümde oyuna ortak olmaya çalıştı ama hiçbir şekilde yaptıkları savunma, birinci oyun kurucusunu kaybetmiş bir takımı dahi yenmeye yeterli olamadı. Olin gerek Kamer'i, gerekse Parakhouski'ye top indirerek, Mersin'in uzun oyuncu savunmasındaki handikapını kullanarak dış adamlarını da rahatlattı ve 11 üçlük isabeti sağladı. Kritik dakikalarda Videnov ve Voskuil gibi penetre özelliği zayıf oyuncular da çembere gidip skor bulunca Olin hücumda hiç zorlanmadı.
 
VİDENOV 19 SAYI KAYDETTİ
Mersin'in kilit adamı Ali Karadeniz, kalın savunmacılarına karşı etkili olamadı ve istediği topları alamayınca orta mesafe şutlarını da kullanamadı. David Holston perdeleri kullanıp takımını oyunda tutmaya çalıştı. Maçın sonunda ise Alex Scales dengesiz atışlarda ısrar edince Mersin evinde bir kez daha mağlup oldu.Mersin’de David Holston 24 sayı, 5 ribaund, 3 asist, John Prince 15 sayı, 9 ribaund, 3 asist, Altan Erol 12 sayı, 3 ribaund, Alex Scales 11 sayı ile oynadı. Bu maç yerli oyuncuların sorumluluk almadığı takımların başarılı olamadığını bir kez daha gösterdi. Olin'de ise Filip Videnov 19 sayı, 4 ribaund, Bekir Yarangüme 14 sayı, 4 ribaund, Christos Tapoutos 16 sayı, 5 ribaund, Artsiom Parakhuski 15 sayı, 7 ribaund, 4 asist üretti.