Türkiye Portekiz İş Forumu

Keşan TSO Meclis Üyesi ve Genç Girişimciler Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Olgaç Çelik, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında düzenlenecek Porte

GÜNDEM 14.04.2013 16:56:00 0
Türkiye Portekiz İş Forumu
Çelik, 5-7 Mayıs tarihlerinde TOBB organizasyonunda Portekiz’e gerçekleştirmesi öngörülen resmi ziyaret kapsamında, Lizbon’da, “Türkiye-Portekiz İş Forumu” düzenleneceğini dile getirerek “Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, Birlik Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Portekiz’in üst düzey yetkililerinin onurlandıracağı söz konusu Forum’a anılan ülkenin iş çevrelerinin de geniş katılımı beklenmektedir. Ayrıca, İş Forumu kapsamında Türkiye ve Portekiz işbirliği imkanlarına ilişkin sunumlar, tesis ziyaretleri ve Portekiz firmaları ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Ulaştırma ve haberleşme alanlarında da bir dizi özelleştirmeler sürdürülen Portekiz’de kriz sonrası dönemde yatırımcılar için kamu ihaleleri cazip fırsatlar sunmaktadır. Ayrıca yenilenebilir enerji, ilaç sanayi, bilgi teknolojileri, turizm, inşaat, gemi inşa sanayi, elektronik aksam üretimi, elektrikli araba üretimi, otomotiv yan sanayi ve plastik kalıp üretimi, tekstil-konfeksiyon, gıda, , kimya sanayi, optik aletler ve gayrimenkul sektörleri geniş işbirliği imkanları sunmaktadır” dedi.
Ziyaretin, konaklama, uçak, transferler, yemek vb. organizasyon giderlerini karşılamak üzere, katılımcıların 1.500 Avro avans ödemeleri gerektiğini de belirten Olgaç Çelik, Katılım bedelinin kesinleşmesine müteakip, bakiye tutarının ziyaret öncesinde katılımcılardan tahsil edileceğini söyledi. Çelik, ziyaret kapsamında KOSGEB Genel Destek Programından yararlanılması için TOBB tarafından çalışmalar yürütüldüğünü, konuya ilişkin katılımcılara daha detaylı bilgilerin iletileceğini ifade etti.
 
Haber / Cihangir ARIK