“Mezarlığa sahip çıkın”

Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan partililer ile düzenlediği basın açıklamasında vatandaşların Kapaklı eski mezarlığı ile ilgili sıkıntısını dile getirdi.

GÜNDEM 13.04.2013 00:38:00 0
“Mezarlığa sahip çıkın”
MEZARLIK SIKINTISINI DİLE GETİRDİLER
Dün saat 15.30’da İlçe Teşkilatında düzenlenen basın toplantısına İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, AK Partili Belediye Meclis Üyeleri İrfan Demir, Salih Bezgin, Ruhi Özden, AK Parti Karaağaç Belde Başkanı Metin Kanat, Kapaklı İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevgi Aksoy, Kapaklı İlçe Gençlik Kolları Başkanı Fazıl Aydın ve partililer katıldı. 
 
“DEDİKODU ÜRETEN MEKANİZMALAR VAR”
Kapaklı’da yaşayan vatandaşların son dönemlerde sıkıntılarının bulunduğunu belirten AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan “Bugün burada sizlere yapmak istediğimiz açıklamalar, gerçekten de Kapaklı’da yaşayan insanların yaşamak zorunda olmadığı durumlardır. Bazen bunlara siyasiler olarak müdahale etmediğimiz için biz mi suçlu oluyoruz diye düşünüyorum. Daha önceleri yaptığımız bir açıklamada belirttiğimiz gibi maalesef Kapaklı’da arkasında herhangi bir teşkilatı olmayan bir belediye yönetimi mevcuttur. Yani yaptıklarını sorgulayacak kimse maalesef yoktur. Sadece kahve köşelerinde veya kapalı kapılar arkasında dedikodu üreten mekanizmalar var” dedi.
 
“ÇİTLE VEYA DUVARLA ÇEVRİLMESİ GEREKİYOR”
Belediye binasının yıkımı sırasında Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın “Seçimlere değil geleceğe hazırlanıyoruz” şeklinde ifade kullandığını anımsatan Orhan “Ben de bütün basının ve kamuoyunun Kapaklı girişindeki eski mezarlığı incelemelerini rica ediyorum. Ve diyorum ki geçmişine sahip çıkmayan bir zihniyet geleceğe nasıl sahip çıkacaktır. Ayrıca bu olay yasalara aykırı bir durum oluşturmaktadır. 2010 yılında çıkmış olan mezarlıklar ve şehitlikler ile ilgili yönetmelikte bu olay çok net açıklanmaktadır. Umumi mezarlıkların mülkiyeti belediyelere ait olup, bu yerler satılamaz ve kazandırıcı zaman aşımı zilyetliği yolu ile iktisap edilemez. Bu yerler imar mevzuatı ile veya başka herhangi bir şekilde park, bahçe, meydan, otopark, çocuk parkı, yeşil alan gibi sahalar olarak ayrılamaz ve asli gayesi dışında hiçbir amaç için kullanılmaz. Yol geçme zorunluluğu bulunduğu İçişleri Bakanlığınca kabul edilen mezarlıklar veya bölümleri bu hükmün dışındadır. Mezarlık vasfı taşımayan mevcut mezarlıklar da mezarlık dışında başka hiçbir amaç için kullanılamaz. Ayrıca bu mezarlıkların bakımı temizliği ve hayvanların girişini engellemek için etrafının çitle veya duvarla çevrilmesi gerekmektedir” diye konuştu.
 
“DEDİKODULARA İNANMAYINIZ”
Kapaklı’da mezarlık terkedilmiş ve sanki belediyenin orası ile ilgili başka tasarrufları varmış gibi dedikoduların vatandaşlar arasında konuşulduğunu ifade eden Orhan “Bunun sonucunda da insanlar atalarının mezarına sahip çıkma adına mezarlarını taşımak zorunda kalmaktadırlar. Ben bu konuyla ilgili Başbakanlık İletişim Merkezi’ne müracaat ettim. Tabiî ki bu konuda böyle bir yola başvurma sebebimiz belediyenin kimseyi dikkate almamasıdır. Kapaklı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 2 Nisan tarihinde Kapaklı Belediyesine yazılı dilekçe ile müracaat etmiş ve bilgi istemiş olmasına rağmen, zaman kazanma noktasıyla hareket eden belediye 15 günlük süreyi kullanmaya çalışmakta olup hala cevap vermemiştir. Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız ve o mezarda ataları yatan vatandaşlardan isteğimiz, dedikodulara inanmayın ve mezarlarınızı taşımayınız. O mezarlığa sahip çıkınız” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ