Çerkezköyspor sonradan açıldı 2-1

Tekirdağ U-19 Ligi 9.hafta karşılaşmasında Çerkezköyspor U-19 Futbol Takımı ile Kapaklıspor U-19 Futbol Takımı Ahmet Taner Kışlalı Sahası’nda karşı karşıya geldi. İlk devresi golsüz ta

SPOR 12.04.2013 20:40:00 0
Çerkezköyspor sonradan açıldı 2-1
Tekirdağ U-19 Ligi’nde haftanın en önemli karşılaşmasında son gülen Çerkezköyspor U-19 Futbol Takımı oldu.
KAPAKLISPOR HATA YAPMADI
Önceki gün Ahmet Taner Kışlalı Sahası’nda oynanan karşılaşmada Çerkezköyspor U-19 Futbol Takımı ile Kapaklıspor U-19 Futbol Takımı üç puan mücadelesi verdi. Saat 17.00’de başlayan karşılaşmaya Çerkezköyspor U-19 Futbol Takımı etkili başladı. Rakibi karşısında orta alanda etkili bir futbol sergileyen Çerkezköyspor U-19 Futbol Takımı organize ataklarla galibiyet golünü aradı. Kapaklıspor U-19 Futbol Takımı ise kontra atak bir futbol sergilerken, defansta hata yapmadı.
 
İLK DEVREDEN GOL ÇIKMADI
İlk devrenin ilerleyen bölümlerine golsüz eşitlik ile girildi.Her iki takımın da atak bir futbol ortaya koyduğu karşılaşmada Çerkezköyspor U-19 Futbol Takımı Fatih ile direkleri geçemedi. Sağ kanattan gelişen Çerkezköyspor U-19 Futbol Takımı atağında Yusuf’un pası ile hareketlenen Fatih kaleci ile karşı karşıya kaldı. Kaleci’nin üstünden topu aşırtan Fatih’in vuruşu direkten dışarı çıktı. İlk devrenin son dakikalarına doğru her iki takımda ataklarını sıklaştırdı. Kalan dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklardan gol sesi çıkmayınca ilk devre golsüz eşitlik ile tamamlandı.
 
KAPAKLISPOR BARIŞ İLE ÖNE GEÇTİ
Karşılaşmanın ikinci devresinde her iki takımda galibiyet için mücadele etti. Ancak her iki takımda gol arasada sonuca gidemedi. Dakikalar ilerledikçe Kapaklıspor U-19 Futbol Takımı rakibi karşısında baskısını artırdı. Kapaklıspor U-19 Futbol Takımı baskısını sonucunu 59.dakikada Barış ile golü aldı. Sağ kanattan gelişen Kapaklıspor U-19 Futbol Takımı atağında defansın arkasına iyi sarkan Barış düzgün vuruşla topu ağlara göndererek Kapaklıspor U-19 Futbol Takımı’nı 1-0 öne geçirdi. Barış’ın golü ile karşılaşmada 1-0 öne geçen Kapaklıspor U-19 Futbol Takımı kalan dakikalarda rakibi karşısında ikinci gol mücadelesi verirken Çerkezköyspor U-19 Futbol Takımı ise beraberlik mücadelesi verdi.
 
FATİH HATAYI İYİ DEĞERLENDİ
Kapaklıspor U-19 Futbol Takımı önde olmanın avantajını çok iyi değerlendirdi. Çerkezköyspor U-19 Futbol Takımı rakibi karşısında beraberlik için yüklense de sonuca gidemedi. İlerleyen dakikalara doğru ataklarını sıklaştıran Çerkezköyspor U-19 Futbol Takımı sağlı sollu ataklarla beraberlik sayısını aradı. Rakibine pozisyon vermeyen Çerkezköyspor U-19 Futbol Takımı 68.dakikada arzuladığı beraberlik golünü buldu. Sağ kanattan Yusuf ile gelişen atakta Kapaklıspor U-19 Futbol Takımı defansı topu uzaklaştıramadı. Müsait pozisyonda topla buluşan Fatih boş kaleye topu göndererek skoru 1-1’e getirdi.
 
ORKUN’DAN MÜKEMMEL GOL
Karşılaşmada arka arkaya gelen gollerle birlikte heyecanda giderek arttı. Her iki takım oyuncuları da kalan dakikalarda galibiyet golü için ataklarını sıklaştırdı. İlk devreye nazaran bu devrede fazla pozisyona giremeyen Kapaklıspor U-19 Futbol Takımı karşısında Çerkezköyspor U-19 Futbol Takımı orta alandan hızlı toplarla çıktı. İleride Yusuf ile pozisyonlar yakalayan Çerkezköyspor U-19 Futbol Takımı istediği golü bulamadı. Sağlı sollu ataklarını sürdüren Çerkezköyspor U-19 Futbol Takımı galibiyet golünü 79.dakikada buldu. Sol kanattan Fatih ile gelişen atakta Orkun ceza sahası dışında topla buluştu. Kaleci’nin önde olduğunu iyi gören Orkun 25 metreden şık bir vuruş ile topu ağlara göndererek Çerkezköyspor U-19 Futbol Takımı’nı 2-1 öne geçirdi.
 
KAPAKLISPOR MAĞLUP OLDU
Gelen golle birlikte rahatlayan Çerkezköyspor U-19 Futbol Takımı karşılaşmanın son on dakikasında kontrollü bir futbol ortaya koydu. Karşılaşmanın ikinci devresinin başlarında bulduğu golle öne geçmesine rağmen rakibinin arka arkaya gelen gollerine engel olamayan Kapaklıspor U-19 Futbol Takımı ise kalan dakikalarda oyun disiplininden koptu. Beraberlik golü için ataklar geliştiren Kapaklıspor U-19 Futbol Takımı Tolga ile yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. Kalan dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol sesi çıkmayınca karşılaşmada Çerkezköyspor U-19 Futbol Takımı’nın 2-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Çerkezköyspor U-19 Futbol Takımı bu galibiyet ile puanını 13 yaparken, Kapaklıspor U-19 Futbol Takımı ise 15 puanda kalarak şampiyonluk yolunda ağır bir yara aldı.
 
“İYİ OYUN ORTAYA KOYDUK”
Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Kapaklıspor U-19 Futbol Takımı Antrenörü Cengiz Vural “ Rakibimiz karşısında ilk devre iyi bir oyun ortaya koymamıza rağmen istediğimiz golü bulamadık. Karşılaşmanın ikinci devresinde etkili oyunumuzu sürdürerek Barış’ın ayağından bulduğumuz golle öne geçtik. Ancak rakibimiz bu dakikadan sonra iyi bir futbol ortaya koyarak arka arkaya goller bulmasını bildi. Son dakikalarda beraberlik için geliştirdiğimiz ataklarda ise rakip savunmayı geçemedik. Bu karşılaşmada çok iyi bir oyun sergileyen iki takım oyuncularını kutluyorum” diye konuştu.
 
“TECRÜBE EDİNİYORLAR”
Karşılaşmadan galibiyet ile ayrıldıkları için mutlu olduklarını ifade eden Çerkezköyspor U-19 Futbol Takımı Antrenörü Vedat Çolak “ Bu yıl U-19 Ligi’nde genç oyuncularımız ile mücadele ediyoruz. Bu ligde 1997-1998 yaş grubu çocuklarımız ile çok iyi futbol ortaya koyuyoruz. Bu futbolcu kardeşlerimizi bu yıl bu ligde oynatarak gelecek yıla daha çok tecrübe edinmelerini sağlıyoruz. Bugün ise Kapaklıspor U-19 Futbol Takımı gibi güçlü bir takımı mağlup ettiğimiz için gerçekten çok mutluyuz. İki takım oyuncuları da büyük özveri ile mücadele ettiler. Özellikle karşılaşmanın son yarım saatinde müthiş bir futbol ortaya koyarak karşılaşmadan üç puan ile ayrılmasını bildik” dedi.