“Dönüşüm ve Kamu Hastane Birlikleri” anlatıldı

Kırklareli Üniversitesi tarafından “Dönüşüm ve Kamu Hastane Birlikleri” konulu konferans düzenlendi.

EĞİTİM 11.04.2013 23:03:00 0
“Dönüşüm ve Kamu Hastane Birlikleri” anlatıldı
 SAĞLIK TESİSİ KARNELERİ
Kırklareli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Gümüş’ün açılış konuşması ile başlayan konferansta; katılımcılardan Kırklareli İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri ve Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Muhammet Mustafa Saymaz, hastaneleri oluşturan üç temel kavramdan söz ederek Kamu Hastane Birliklerinin hedeflerini ve sağlık tesisi karnelerinden bahsedip konuşmasını tamamladı. Kırklareli İli Kamu Hastaneleri Birliği İdari Hizmetler Başkanı Alpaslan Özbayram, Sağlık Bakanlığı'nın üst yönetici kadrosu, hizmet birimleri ve bağlı kuruluşları hakkında bilgi verdi.
 
DAHA İYİ TIBBİ HİZMET
Kırklareli İli Kamu Hastaneleri Birliği Mali Hizmetler Başkanı Olgun Durmuşoğlu da Mali Hizmetler Başkanlığının görevlerinden ve KHB Genel Sekreterliğinin mevcut bütçesinden bahsetti. Lüleburgaz Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Mustafa Köprücüoğlu ise konuşmasında Kamu Hastaneleri Birliğine geçilmesi ile hasta memnuniyeti adına hekim, sağlık personeli ve yeterli donanımla tıbbi hizmetlerin daha iyi verilebildiğini söyledi.
Konferans sonunda Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç tarafından konuşmacılara hediyeleri takdim edildi.
 
Haber / Asim YAVUZ